Rusia vrea să închidă accesul Ucrainei și la Marea Neagră. După Nikolaev, este vizată Odesa

Ionel Copcea |
Data publicării:

Unul dintre obiectivele invaziei militare a Rusiei în Ucraina este reprezentat de privarea acesteia din urmă de statutul de putere maritimă. Astfel, după ce au închis accesul Ucrainei la Marea Azov, trupele ruse intenționează să facă același lucru și în Marea Neagră. 

Armata rusă continuă să lovească cu rachete obiectivele militare aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei din Regiunea Nikolaev.

Simpla prezență a personalului și echipamentelor militare într-o unitate din regiune este asociată cu distrugerea garantată a acesteia, așa cum s-a întâmplat cu unitatea militară în care se afla dislocată Brigada 79 Desant-Asalt, unde erau concentranți și se antrenau militanții așa-numitelor batalioane teritoriale. Aceasta a fost distrusă de rachetele rusești.

În ultimele 24 de ore, au continuat atacurile asupra regiunii. Șeful Administrației regionale din Nikolaev, Vitaly Kim, care în urmă cu câteva zile ceruse trupelor ruse să se predea, acum a făcut un apel la oamenii de afaceri să-și reia activitățile în regiune. Acesta a spus că “nu se mai poate continua așa”.

Vitaly Kim a confirmat faptul că, în ultimele zile, asupra facilităților militare din Regiunea Nikolaev au fost efectuate patru serii de atacuri cu rachete.

Militarii ruși își intensifică atacurile asupra obiectivelor armatei ucrainene din Regiunea Nikolaev, pentru a putea trece la ultima redută din sudul Ucrainei, respectiv Odesa.

Potrivit experților militari ruși, loviturile vizează anihilarea potențialului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei în Regiunea Nikolaev, pentru ca trupele ruse să înceapă să avanseze de-a lungul coastei până la Odesa. În opiniile acestora, înaintarea militarilor ruși trebuie să aibă loc în condițiile unui spate fortificat, de unde să nu se mai poată efectua lovituri asupra trupelor proprii.

Controlul asupra Regiunii Odesa va asigura privarea Ucrainei de accesul la Marea Neagră, fapt care este considerat la Moscova un pas important către demilitarizarea statului ucrainean.  

Comentariul autorului: Este posibil ca partea rusă să aibă în vedere și debarcarea desantului maritim la Odesa, în paralel cu pătrunderea trupelor în regiune de pe uscat.

În ultimele zile, s-a constatat o intensificare a prezenței navale ruse în nord-vestul Mării Negre. Navele rusești au efectuat trageri de artilerie în zona de coastă din apropiere de Odesa, cel mai probabil în scopul distrugerii minelor instalate în apele teritoriale ale Ucrainei.

Deși a fost amânată în mai multe rânduri, debarcarea desantului maritim s-ar putea dovedi decisivă în preluarea controlului asupra Regiunii Odesa.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel