Rusia vrea să exporte cel mai nou avion de luptă, Suhoi Su-57

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul rus va acorda autorizație pentru exportul avionului de vânătoare de generația a cincea Sukhoi SU-57 PAK FA, a precizat un oficial al industriei de apărare din Rusia, potrivit Janes.com și Defenseworld.net.

Viktor Kladov, directorul departamentului de cooperare internațională și politică regională a companiei rusești de înaltă tehnologie Rostec, a declarat că versiunea avionului promovat clienților internaționali va fi numită Su-57E (Export).

El a adăugat că se așteaptă ca aeronava să fie o ofertă competitivă pentru programele de înzestrare militară din Orientul Mijlociu și unele părți din Asia Pacific.

Vorbind la o conferinţă de presă în cadrul Expoziţiei Internaţionale Maritime şi Aerospaţiale, LIMA 2019, din Langkawi, Malaezia, Kladov a spus că "toată documentația necesară" pentru a sprijini aprobarea exporturilor Su-57E a fost înaintată guvernului rus de către compania aeriană United Aircraft Corporation (UAC) și societatea-mamă Rostec. Se așteaptă aprobarea finală a exportului de către președintele rus Vladimir Putin în câteva săptămâni.

Potrivit lui Kladov, Su-57E ar putea fi prezentat oficial la Expoziția Air Show din Dubai în noiembrie 2019, iar această dezvăluire ar reflecta piața țintă de export a Su-57E. "Credem că Orientul Mijlociu este o piață atractivă pentru această aeronavă", a spus Kladov.

În Asia Pacific, țările care ar putea fi interesate de Su-57E sunt China și India.

,,China a preluat de curând 24 de aeronave Su-35", a spus Kladov, "iar în următorii doi ani China va lua o decizie pentru a achiziționa Su-35, de a construi Su-35 în China sau de a cumpăra un avion de vânătoare de generația a cincea. Aceasta ar putea fi o altă ocazie pentru Su-57E. "

Kladov a spus că este puţin probabil că potentialii clienţii să fie descurajaţi de US Countering America's Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA). Această legislație, introdusă în august 2017, a propus sancțiuni asupra ţărilor care cumpără echipamente şi tehnică militară din Rusia, ca răspuns la presupusa intervenție a Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA și raspun la anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel