Rusia vrea să exporte cel mai nou avion de luptă, Suhoi Su-57

S.I. Catalin / 29 Martie 2019 / 16:40

Guvernul rus va acorda autorizație pentru exportul avionului de vânătoare de generația a cincea Sukhoi SU-57 PAK FA, a precizat un oficial al industriei de apărare din Rusia, potrivit Janes.com și Defenseworld.net.

Viktor Kladov, directorul departamentului de cooperare internațională și politică regională a companiei rusești de înaltă tehnologie Rostec, a declarat că versiunea avionului promovat clienților internaționali va fi numită Su-57E (Export).

El a adăugat că se așteaptă ca aeronava să fie o ofertă competitivă pentru programele de înzestrare militară din Orientul Mijlociu și unele părți din Asia Pacific.

Vorbind la o conferinţă de presă în cadrul Expoziţiei Internaţionale Maritime şi Aerospaţiale, LIMA 2019, din Langkawi, Malaezia, Kladov a spus că "toată documentația necesară" pentru a sprijini aprobarea exporturilor Su-57E a fost înaintată guvernului rus de către compania aeriană United Aircraft Corporation (UAC) și societatea-mamă Rostec. Se așteaptă aprobarea finală a exportului de către președintele rus Vladimir Putin în câteva săptămâni.

Potrivit lui Kladov, Su-57E ar putea fi prezentat oficial la Expoziția Air Show din Dubai în noiembrie 2019, iar această dezvăluire ar reflecta piața țintă de export a Su-57E. "Credem că Orientul Mijlociu este o piață atractivă pentru această aeronavă", a spus Kladov.

În Asia Pacific, țările care ar putea fi interesate de Su-57E sunt China și India.

,,China a preluat de curând 24 de aeronave Su-35", a spus Kladov, "iar în următorii doi ani China va lua o decizie pentru a achiziționa Su-35, de a construi Su-35 în China sau de a cumpăra un avion de vânătoare de generația a cincea. Aceasta ar putea fi o altă ocazie pentru Su-57E. "

Kladov a spus că este puţin probabil că potentialii clienţii să fie descurajaţi de US Countering America's Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA). Această legislație, introdusă în august 2017, a propus sancțiuni asupra ţărilor care cumpără echipamente şi tehnică militară din Rusia, ca răspuns la presupusa intervenție a Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA și raspun la anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy