Rusia vine mai aproape de granița NATO: Va reînființa unități ale Aviației de Asalt pe direcția strategică vest, dotate cu aeronave Su-25SM3

Ionel Copcea |
Data publicării:
Su-25, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Su-25, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Cotidianul rus Izvestia a informat, în ediția din 13.01.2023, că Ministerul rus al Apărării a luat decizia de a întări direcția strategică vest cu noi unități ale Aviației de Asalt. Astfel, pe teritoriul Regiunii Militare Vest, vor fi formate regimente de aviație dotate cu aeronave de tip Su-25SM3.

În prezent, direcția strategică vest este una dintre cele mai importante, având în vedere concentrarea forțelor și mijloacelor NATO în apropierea granițelor ruse.

Cu toate acestea, în Regiunea Militară Vest nu există avioane de atac la sol. Ultimul regiment de aviație de asalt, cu numărul 899, dislocat la Buturlinovka, lângă Voronezh, a fost desființat în anul 2009. Ulterior, pentru exerciții sau manevre, în zonă au fost aduse avioane de atac din Regiunile Militare Sud sau Est.

Astăzi, această situație a fost recunoscută drept eronată, iar Ministerul Apărării a decis corectarea acesteia, prin crearea de regimente de asalt pe teritoriul Regiunii Militare Vest și echiparea lor cu avioane de atac Su-25SM3.

Cu toate că avioanele rusești de atac de tip Su-25 au fost produse încă din vremea sovietică, acestea și-au confirmat caracteristicile în timpul întrebuințării în cadrul invaziei din Ucraina. Misiunea principală a aeronavelor de acest tip constă în sprijinul trupelor terestre și lovirea pozițiilor inamice. Acestea au fost concepute pentru distrugerea de ținte terestre mobile și staționare mici, precum și ținte aeriene care se deplasează cu viteză redusă.

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse sunt dotate în prezent cu cea mai recentă modificare a aeronavei de atac, respectiv Su-25SM3. Acestea sunt echipate cu un afișaj digital, care prezintă situația de la sol și aeriană, și dispun de un nou sistem de conducere a focului și de navigație prin satelit (GLONASS). Rușii susțin că eficiența în luptă a avionului s-a îmbunătățit de trei ori în comparație cu modificările anterioare. Aeronava este capabilă să lovească ținte de la sol de la o distanță considerabilă, folosind coordonatele acestora, fără să mai fie nevoie de contact vizual cu ținta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel