Rusia vinde Su-35 Egiptului. SUA nu vor avioane rusești lângă F-16 și încearcă să blocheze tranzacția

Tudor Curtifan / 20 noi 2019 / 12:39

Statele Unite ar putea impune sancțiuni Egiptului după decizia oficialilor de la Cairo de a achiziționa avioane rusești Su-35.

Pe lângă sancțiuni, potrivit celor de la Al Jazeera, Statele Unite ar putea să blocheze și vânzările militare viitoare dacă Egiptul nu va renunța la achiziția avioanelor de luptă rusești Su-35.

 

SUA nu vor Su-35 lângă F-16

 

Egiptul a semnat la începutul acestui an un acord care se ridică la 2 miliarde de dolari cu Rusia în urma căruia, sub comanda celor de la Cairo ar urma să ajungă 20 de avioane Su-35.

În cadrul Dubai Airshow 2019, Clarke Cooper, oficial al administrației de la Casa Albă, le-a confirmat informația jurnaliștilor prezenți la eveniment. „Achiziția avioanelor Su-35 riscă să aducă Egiptului sancțiuni și pune în pericol viitoarele achiziții militare”, a precizat oficialul american.

Guvernul egiptean nu a reacționat până în prezent la această declarație.

SUA a furnizat, de-a lungul anilor, miliarde de dolari în formă de ajutor economic și militar Egiptului, aliat care operează și avioane F-16. Cooper a motivat decizia SUA precizând că avioanele Su-35 și alte sisteme de armament produse de Rusia pot reprezenta o amenințare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy