Rusia vinde Su-35 Egiptului. SUA nu vor avioane rusești lângă F-16 și încearcă să blocheze tranzacția

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Avioane Su-35 rusești
Avioane Su-35 rusești

Statele Unite ar putea impune sancțiuni Egiptului după decizia oficialilor de la Cairo de a achiziționa avioane rusești Su-35.

Pe lângă sancțiuni, potrivit celor de la Al Jazeera, Statele Unite ar putea să blocheze și vânzările militare viitoare dacă Egiptul nu va renunța la achiziția avioanelor de luptă rusești Su-35.

 

SUA nu vor Su-35 lângă F-16

 

Egiptul a semnat la începutul acestui an un acord care se ridică la 2 miliarde de dolari cu Rusia în urma căruia, sub comanda celor de la Cairo ar urma să ajungă 20 de avioane Su-35.

În cadrul Dubai Airshow 2019, Clarke Cooper, oficial al administrației de la Casa Albă, le-a confirmat informația jurnaliștilor prezenți la eveniment. „Achiziția avioanelor Su-35 riscă să aducă Egiptului sancțiuni și pune în pericol viitoarele achiziții militare”, a precizat oficialul american.

Guvernul egiptean nu a reacționat până în prezent la această declarație.

SUA a furnizat, de-a lungul anilor, miliarde de dolari în formă de ajutor economic și militar Egiptului, aliat care operează și avioane F-16. Cooper a motivat decizia SUA precizând că avioanele Su-35 și alte sisteme de armament produse de Rusia pot reprezenta o amenințare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel