Rusia vinde cărbune furat din Ucraina către Polonia şi Turcia

S.I. Catalin |
Data publicării:
ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin
ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin

Rusia vinde cărbune ucrainean, exploatat în provinciile separatiste Donetsk și Luhansk, amestecat cu cărbune extras în Rusia, a declarat ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, la o conferinţă de presă ținut cu ocazia unei conferințe pe teme de securitate care a avut loc în orașul ucrainean Lviv, potrivit UNIAN, kyivpost și ukrinform.

Rusia vinde cărbune din minele aflate pe teritoriul Donbasului, regiune care nu mai este sub controlul autorităților ucrainene, în Turcia și, probabil, în Polonia, a spus ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

,,Avem informații că Rusia manevrează cărbune din teritoriile ocupate [din Ucraina], pe care îl amestecă cu cărbune rusesc, astfel încât nu putem să-l detectăm chimic, iar apoi îl trimite în Turcia", a declarat Klimkin.

Potrivit lui Klimkin, rușii amestecă cărbunele ucrainean cu cel rusesc, astfel încât să fie imposibilă „detectarea chimică” a bunului furat.

„Și apoi carbunele merge în Turcia. Acum se află în curs de desfășurare o anchetă și, apropo, acest tip de cărbune, avem suspiciuni justificate, merge și în Polonia”, a spus Klimkin, adăugând că a discutat această problemă cu omologul său polonez.

El a adăugat că această uneltire nu este atât de ușor de detectat „deoarece amestecul este unul complex”.

Klimkin a cerut, de asemenea, informații despre navele turcești care intră în porturile din Crimeea - în ciuda faptului că Ankara nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și continuă să sprijine suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, potrivit 112.international.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel