Rusia va moderniza mai multe bombardiere strategice de tip Tu-95MS

S.I. Catalin / 14 aug 2018 / 00:35
Tu-95MS
Tu-95MS

Compania aeronautică Tupolev a precizat că va aduce o modernizare substanţială bombardierul strategic Tu-95MSM, aflat în dotarea Ministerului Rus al Apărării, a declarat luni agenția de presă a companiei pentru TASS.

,,Contractul pentru modernizarea substanţială a lui Tu-95MSM a fost deja încheiat", a precizat biroul de presă al companiei.

Detaliile și intervalul de timp al actualizării bombardierului nu au fost încă dezvăluite cu exactitate. După cum a spus biroul de presă al companiei, procesul de modernizare al bombardierului Tu-95MS, va consta în instalarea de noi motoare, iar această revizuire tehnică va fi finalizată până la sfârșitul anului.

Bombardierul strategic Tu-95MS a fost construit pentru a realiza misiuni de luptă şi pentru a lovi ţinte în regiuni militare și geografice îndepărtate.

Bombardier strategic Tu-95 a intrat în serviciu pentru prima dată în 1956 și rămâne o parte importantă a forțelor aeriene cu rază lungă de acțiune a Rusiei. Bombardierul este cunoscut în rapoartele militare occidentale sub numele de Bear (Ursul). La momentul introducerii sale în dotarea armatei, a fost singurul bombardier sovietic, care putea ajunge în Statele Unite fără realimentare în timpul zborului.

Actuala versiune a bombardierului este Tu-95MS (denumirea occidentală fiind Bear-H), intrând în serviciu în 1984 și a fost produs până în 1992.

Ministrul rus al Apărării, generalul armatei, Serghei Shoigu, a declarat anterior că extinderea duratei de viață a bombardierelor strategice Tu-160 și Tu-95MS și creșterea eficienței lor în luptă s-au numărat printre sarcinile prioritare ale Ministerului Rus al Apărării.

Ministrul rus al Apărării a mai spus că Tupolev va moderniza opt bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS până la sfârșitul anului 2018.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy