Rusia va moderniza mai multe bombardiere strategice de tip Tu-95MS

S.I. Catalin |
Data publicării:
Tu-95MS
Tu-95MS

Compania aeronautică Tupolev a precizat că va aduce o modernizare substanţială bombardierul strategic Tu-95MSM, aflat în dotarea Ministerului Rus al Apărării, a declarat luni agenția de presă a companiei pentru TASS.

,,Contractul pentru modernizarea substanţială a lui Tu-95MSM a fost deja încheiat", a precizat biroul de presă al companiei.

Detaliile și intervalul de timp al actualizării bombardierului nu au fost încă dezvăluite cu exactitate. După cum a spus biroul de presă al companiei, procesul de modernizare al bombardierului Tu-95MS, va consta în instalarea de noi motoare, iar această revizuire tehnică va fi finalizată până la sfârșitul anului.

Bombardierul strategic Tu-95MS a fost construit pentru a realiza misiuni de luptă şi pentru a lovi ţinte în regiuni militare și geografice îndepărtate.

Bombardier strategic Tu-95 a intrat în serviciu pentru prima dată în 1956 și rămâne o parte importantă a forțelor aeriene cu rază lungă de acțiune a Rusiei. Bombardierul este cunoscut în rapoartele militare occidentale sub numele de Bear (Ursul). La momentul introducerii sale în dotarea armatei, a fost singurul bombardier sovietic, care putea ajunge în Statele Unite fără realimentare în timpul zborului.

Actuala versiune a bombardierului este Tu-95MS (denumirea occidentală fiind Bear-H), intrând în serviciu în 1984 și a fost produs până în 1992.

Ministrul rus al Apărării, generalul armatei, Serghei Shoigu, a declarat anterior că extinderea duratei de viață a bombardierelor strategice Tu-160 și Tu-95MS și creșterea eficienței lor în luptă s-au numărat printre sarcinile prioritare ale Ministerului Rus al Apărării.

Ministrul rus al Apărării a mai spus că Tupolev va moderniza opt bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS până la sfârșitul anului 2018.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel