Rusia va livra Indiei 1.000 de rachete R-27 până în august 2022

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

În 2022 Rusia va finaliza onorarea contractului pentru furnizarea celor 1.000 de rachete pentru aviație destinate Indiei, a declarat pentru Interfax Vladimir Drojjov, șef adjunct al Serviciului federal pentru cooperare tehnico-militară din Rusia (SFCTM).

„Contractele pentru furnizarea către India a o mie de rachete pentru aviație, în diverse variante, sunt îndeplinite în conformitate cu programul stabilit. Livrarea ultimului lot de acest tip de armament este așteptată în august 2022”, a declarat Drojjov la expoziția Aero India 2021.

Pe 30 iulie 2019, serviciul de presă al SFCTM din Rusia a anunțat încheierea unor contracte mari pentru furnizarea a aproximativ 1.000 de rachete de aviație către India, de diferite tipuri și variante.

Anterior, surse media militare din India au informat că Forțele Aeriene Indiene au semnat un contract cu Rusia pentru achiziționarea de rachete aer-aer în valoare de peste 200 de milioane de dolari. Informațiile se referă strict la rachetele R-27 pentru instalarea pe avioanele multirol (vânătoare-bombardament) Su-30MKI.

Potrivit datelor furnizate de Global Security în aprilie 2020, India deține o flotă de 272 de aeronave Su-30MKI.

Rachetele aer-aer cu rază medie de acțiune din familia R-27 (AA-10 Alamo, în codificare NATO) sunt dezvoltate și fabricate de compania rusească ce cercetare și producție Vympel în 12 variante. În funcție de varianta constructivă, raza de acțiune diferă de la 40 km (R-27T) la 170 km (R-27-EM). Rachetele în variantele moderne permit angajarea țintelor aeriene indiferent de condițiile meteorologice și beneficiază de ghidare activă după principiul „trage și uită”, care asigură reducerea sesizării atacului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel