Rusia va începe testarea în Marea Neagră a unei nave noi purtătoare de rachetă de croazieră de tip Kalibr

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 23.08.2021, că, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), au fost finalizate pregătirile pentru testarea noii nave mici purtătoare de rachete Tsiklon, clasa Karakurt, care a fost construită la Șantierul Naval Zaliv din Kerch și lansată la apă în vara anului 2020.

În prezent, nava se află dislocată la Baza Navală Novorossiysk a FRMN, unde vor fi desfășurate testele de stat.

După finalizarea pregătirii la Centrul de instrucție întrunit al Forțelor Navale din Sankt Petersburg, echipajul navei, format numai din militari angajați pe bază de contract, a sosit pe navă și a trecut la desfășurarea de activități după normele de luptă.

În perioada următoare, echipajul navei, împreună cu reprezentanții societății constructoare, va începe îndeplinirea programului de testare a acesteia.

Introducerea navei mici purtătoare de rachete Tsiklon în dotarea FRMN este planificată pentru sfârșitul anului 2021. Nava urmează să îndeplinească misiuni în compunerea marii unități de nave purtătoare de rachete din cadrul FRMN.

Navele din clasa Karakurt, Proiect 22800, au în dotare complexul universal de rachete Kalibr, o instalație de artilerie AK-176MA, un complex de rachete antiaeriene Pantsir-M și o mitralieră de calibru mare. Distanța de navigație a navei este de 2.500 de mile, iar autonomia de 15 zile.

Comentariul autorului: Nava mică purtătoare de rachete Tsiklon va fi prima navă Proiect 22800 livrată FRMN. În total, este planificată dotarea flotei cu șase nave de acest tip.

În prezent, la Șantierul Naval Zaliv din Kerch, se mai află în construcție navele Askold și Amur. Acestea vor fi lansate la apă în anul 2021 și introduse în dotarea FRMN în 2022.

Până la sfârșitul anului 2021, FRMN va primi în dotare și o altă navă purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr. Este vorba despre nava de patrulare Serghei Kotov, Proiect 22160.

Ca urmare, numărul de platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr din cadrul FRMN va crește de la 16 în prezent, la 18.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel