Rusia va finaliza rearmarea Forței Strategice cu rachete balistice intercontinentale Yars până în 2024

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia va finaliza rearmarea forței sale strategice cu rachete balistice intercontinentale lansate din silozuri cât și rachete mobile până în 2024, a declarat luni șeful al Institutului de Tehnologie Termică din Moscova (n. red. - dezvoltatorul Yars), Yuri Solomonov.

Până în prezent Rusia a reînarmat șase divizii cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) mobile Yars, transmite TASS.

Primul regiment înarmat cu rachete balistice intercontinentale mobile Yars a intrat în serviciul de luptă la divizia de rachete Teikovo din centrul Rusiei în martie 2011. Ministerul Apărării din Rusia a anunțat în septembrie că divizia de rachete a Forței strategice de rachete staționată la Irkutsk, în Siberia, a fost înarmată cu ICBM-uri Yars.

Pe lângă sistemele mobile de rachete, Rusia continuă să instaleze ICBM-uri Yars și pe lansatoare fixe. Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat pe 13 octombrie că două rachete Yars au fost plasate în lansatoarele fixe din regiunea Kaluga din centrul Rusiei.

RS-24 Yars este o rachetă balistică intercontinentală având încărcături de luptă multiple, termonucleare. A fost testată prima oară pe 29 mai 2007, pentru a înlocui vechile rachete R-36 și UR-100N. RS-24 este o rachetă mai grea decât rachetele Topol-M și poate transporta peste 10 încărcături de luptă independente. Testele din anul 2007 au fost date publicității ca urmare a intenției Statelor Unite de a amplasa Scutul Antirachetă în Europa. RS-24 a devenit operațională începând cu anul 2010. ICBM RS-24 Yars a fost dezvoltat de Institutul de Tehnologie Termică din Moscova sub supravegherea academicianului Yuri Solomonov. 

Forța strategică a Rusiei operează în prezent opt ​​tipuri de sisteme de rachete. Acestea includ cinci tipuri de rachete de pe lansatoarele fixe: Voyevoda, Stiletto, Topol-M, Yars și Avangard, iar Forța Mobilă este dotată cu rachete balistice intercontinentale Topol, Topol-M și Yars. Rusia intenționează să își reînarmeze treptat toate unitățile de rachete cu cele mai noi sisteme de rachete Yars, Avangard și Sarmat.

Citește și: Forțele de Rachete Strategice ale Federației Ruse vor fi complet echipate cu sisteme moderne până în 2024

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel