Rusia va finaliza rearmarea Forței Strategice cu rachete balistice intercontinentale Yars până în 2024

Eduard Pascu / 02 noi 2020 / 15:43

Rusia va finaliza rearmarea forței sale strategice cu rachete balistice intercontinentale lansate din silozuri cât și rachete mobile până în 2024, a declarat luni șeful al Institutului de Tehnologie Termică din Moscova (n. red. - dezvoltatorul Yars), Yuri Solomonov.

Până în prezent Rusia a reînarmat șase divizii cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) mobile Yars, transmite TASS.

Primul regiment înarmat cu rachete balistice intercontinentale mobile Yars a intrat în serviciul de luptă la divizia de rachete Teikovo din centrul Rusiei în martie 2011. Ministerul Apărării din Rusia a anunțat în septembrie că divizia de rachete a Forței strategice de rachete staționată la Irkutsk, în Siberia, a fost înarmată cu ICBM-uri Yars.

Pe lângă sistemele mobile de rachete, Rusia continuă să instaleze ICBM-uri Yars și pe lansatoare fixe. Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat pe 13 octombrie că două rachete Yars au fost plasate în lansatoarele fixe din regiunea Kaluga din centrul Rusiei.

RS-24 Yars este o rachetă balistică intercontinentală având încărcături de luptă multiple, termonucleare. A fost testată prima oară pe 29 mai 2007, pentru a înlocui vechile rachete R-36 și UR-100N. RS-24 este o rachetă mai grea decât rachetele Topol-M și poate transporta peste 10 încărcături de luptă independente. Testele din anul 2007 au fost date publicității ca urmare a intenției Statelor Unite de a amplasa Scutul Antirachetă în Europa. RS-24 a devenit operațională începând cu anul 2010. ICBM RS-24 Yars a fost dezvoltat de Institutul de Tehnologie Termică din Moscova sub supravegherea academicianului Yuri Solomonov. 

Forța strategică a Rusiei operează în prezent opt ​​tipuri de sisteme de rachete. Acestea includ cinci tipuri de rachete de pe lansatoarele fixe: Voyevoda, Stiletto, Topol-M, Yars și Avangard, iar Forța Mobilă este dotată cu rachete balistice intercontinentale Topol, Topol-M și Yars. Rusia intenționează să își reînarmeze treptat toate unitățile de rachete cu cele mai noi sisteme de rachete Yars, Avangard și Sarmat.

Citește și: Forțele de Rachete Strategice ale Federației Ruse vor fi complet echipate cu sisteme moderne până în 2024

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy