Rusia va echipa avioanele de vânătoare MiG-35 cu armament laser

Cătălin Costea |
Data publicării:

Intrat pentru prima dată în serviciul de luptă al Forțelor Aerocosmice rusești în iunie 2019, avionul de vânătoare MiG-35 de generația 4++ și greutate medie continuă să ofere surprize privind dotările de care dispune.

Avionul este în prezent cea mai sofisticată aeronavă din rândul celor operate de piloții ruși de vânătoare și pare, cel puțin în prezent, să fie destinat în primul rând pieței de export, întrucât  Forțelor Aerocosmice ruse pun accent mai mare pe avioanelor grele de vânătoare.

Potrivit Military Watch Magazine, MiG-35 are un design destul de conservator pentru un avion pe care, în scop de testare deocamdată, a fost instalat un sistem de arme laser ce ar putea fi integrat la bord alături de tunurile, bombele ghidate și rachetele aer-aer deja prezente.

Scopul noii arme laser este, potrivit informațiilor obținute de Military Watch din surse de stat rusești, de a neutraliza senzorii și electronica aeronavelor inamice. Astfel, o armă laser s-ar adăuga la caracteristicile de înaltă tehnologie ale MiG-35, cum ar fi inteligența artificială, motoarele cu vectorizare tridimensională a tracțiunii și rachetele hipersonice.

2. -imagine fara descriere- (mig_35_62739500.jpeg)

Producătorul rus se așteaptă ca MiG-35 să aibă succese considerabil la export, în special în țările care au operat varianta sa de generația a patra, MiG-29.

Comentariul autorului: În Rusia, MiG-35 este considerat avion ușor de vânătoare, în timp ce după standardele occidentale este unul de greutate medie.

Acesta a fost dezvoltat pe baza avioanelor MiG-29K/Kub și MiG-29M/M2, iar primul contract pentru livrarea a șase avioane MiG-35, până în anul 2023, a fost semnat pe 22 august 2018, la forumul Armata-2018.

Potrivit directorului general al Corporației ruse constructoare de avioane MiG (RSK MiG), Ilia Tarasenko, RSK MiG are capacitatea de a produce 36 de avioane de vânătoare pe an, iar RSK intenționează să dezvoltate și o versiune ambarcată a avionului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel