Rusia va dota „în scurt timp” cu rachete hipersonice avioanele Su-57, considerate de ruși de generația a V-a

Ionel Copcea |
Data publicării:
Avion Su-57
Avion Su-57

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Interfax și publicat pe  09.12.2021, prim-adjunctul președintelui Colegiului Comisiei Militare Industriale de pe lângă Guvernul Federației Ruse, Andrei Yelchaninov, a declartat că, în scurt timp, noile avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57 vor fi dotate cu rachete hipersonice. De asemenea, începând din 2027, acestea vor primi noile motoare pentru etapa a doua de dezvoltare. 

“Testarea avionului cu noile motoare ar trebui să fie finalizată până în anul 2024. Însă, este posibil ca testele motoarelor pentru etapa a doua de dezvoltare să fie continuată până în 2026, în așa fel încât livrarea avioanelor în noul format să se realizeze în cadrul programului de stat pentru înzestrare din 2027. Nu este exclusă însă nici dotarea cu noile motoare a ultimelor 25 de aeronave din contractul privind achiziționarea celor 76 de avioane Su-57 încheiat de Ministerul rus al Apărării cu compania Sukhoi”, a precizat Yelchaninov.

 

Rusia a anunțat că Su-57 va dispune de rachete hipersonice 

 

Potrivit declarațiilor sale, este deja vizibilă o creștere serioasă a cererii Ministerului Apărării pentru acest tip de avion.

“În viitorul apropiat, avionul de vânătoare Su-57 va putea folosi și arme hipersonice. O rachetă de acest tip destinată noilor aeronave este deja gata și urmează să fie introdusă în înzestrare”, a spus Yelchaninov.

Su-57 este un avion de vânătoare multirol, de generația a cincea, destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte aeriene, în cadrul unor lupte apropiate sau la distanță. De asemenea, aeronava poate să lovească și ținte terestre și de la suprafața apei, cu depășirea sistemelor de apărare antiaeriană ale adversarului. Primul zbor al avionului a fost efectuat pe 29 ianuarie 2010.

La sfârșitul anului 2020, în compunerea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a fost primit primul avion de tip Su-57 din producția de serie. Până în anul 2024, militarii ruși ar trebui să dispună de 22 de aeronave de acest tip. În total, până în anul 2028, este planificată producerea și livrarea a 76 de avioane de vânătoare de generația a cincea, cu care vor fi dotate trei regimente de aviație.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel