Rusia va acorda un împrumut de 1,5 miliarde de dolari către Belarus

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia va acorda Belarusului un credit de stat în valoare de 1,5 miliarde de dolari, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-o întâlnire cu omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko.

"Am convenit că Rusia va acorda Belarusului un credit de stat în valoare de 1,5 miliarde de dolari în această situație dificilă și o vom face. Din câte știu, miniștrii noștri de finanțe abordează această problemă la nivel profesional", a spus Putin. 

Vladimir Putin speră că informațiile despre împrumutul rus către Belarus vor avea un efect asupra piețelor financiare. "Nu întâmplător am menționat împrumutul pe care Rusia intenționează să îl acorde Belarusului în viitorul apropiat. Sper că acest lucru va avea un efect adecvat asupra piețelor financiare", a mai spus liderul rus, transmite TASS.

De asemenea, președintele rus i-a sugerat omologului său din Belarus că ar trebui depuse eforturi pentru restabilirea comerțului, care a scăzut din cauza pandemiei. "Acum avem ocazia să discutăm despre toate într-un mod calm, dar în primul rând ar trebui să discutăm probleme economice", a spus Putin. El a atras atenția asupra faptului că schimburile comerciale dintre cele două țări a scăzut cu peste 21%, menționând că „este un declin semnificativ”.

Ministrul de finanțe din Belarus, Yuri Seliverstov, a declarat cu mai multă vreme în urmă că țara va rambursa un total de aproximativ 3,6 miliarde de dolari din datoria sa valutară în acest an, din care 2 miliarde de dolari au fost deja plătiți. Conform datelor furnizate de Ministerul de Finanțe din Belarus, începând din iulie 2020, datoria externă a Belarusului se ridica la 18 miliarde de dolari.

Citește și: Lukașenko spune că Belarusul e pregătit să intre pentru Rusia într-un război împotriva Occidentului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel