Rusia urmează să construiască 25 de colonii penitenciare în regiunile anexate din Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:

Guvernul rus a însărcinat autorităţile carcerale să construiască 25 de colonii penitenciare în regiunile anexate din Ucraina încă de la începutul războiului, a relatat miercuri monitorul oficial al parlamentului, Parlamentskaia Gazeta, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Douăsprezece închisori vor fi construite în regiunea Doneţk, şapte în Lugansk, trei în zona ocupată a regiunii Herson şi două în regiunea Zaporojie, unde urmează să fie construită şi o colonie penitenciară deschisă, potrivit unui ordin al guvernului rus emis marţi.

Potrivit organizaţiei pentru drepturile civile Rusia în Spatele Gratiilor, organizaţia mercenară Wagner a recrutat până acum în jur de 50.000 de deţinuţi din închisorile ruseşti pentru războiul din Ucraina. Dintre aceştia însă, doar aproximativ 10.000 sunt încă în acţiune, restul au căzut, au fost răniţi, capturaţi sau abandonaţi, a raportat organizaţia.

Statul major ucrainean a declarat miercuri dimineaţă că grupul Wagner face recrutări printre prizonierii ucraineni din cauza pierderilor mari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel