Rusia trimite nava purtătoare de rachete Orekhovo-Zuyevo în Marea Mediterană

S.I. Catalin |
Data publicării:
Potrivit serviciului de presă al Flotei ruse de la Marea Neagră, în conformitate cu planul de pregătire pentru luptă, nava purtătoare de rachete, Orekhovo-Zuyevo a părăsit (26.03.2019) baza navală Sevastopol și se îndreaptă spre Strâmtoare Bosfor, cu destinația Marea Mediterană, potrivit BSMAP.
 
 
Nava, intrată în componența Forțelor Navale ruse în decembrie 2018, execută prima misiune într-o zonă operațională cu rază lung de acțiune, având sarcina de a se alătura grupării navale a fregatei ,,Amiral Essen” care execută misiuni în regiunea Mării Mediterane.
 
Nava purtătoare de rachete ,,Orekhovo-Zuyevo” este cea de-a aptea navă a seriei modernizate ,,Buyan-M”, construită pentru Flota din Marea Neagră. Navele acestui proiect au un deplasament mărit și sunt echipate cu cele mai noi arme cu rază lungă de mare precizie - sistemul universal de rachete Kalibr-NK, destinat distrugerii țintelor marine și de coastă.
26 martie 2019, mai precizează BSMAP.
 
 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel