O dronă americană de tip RQ-4A Global Hawk a zburat aproape de Crimeea

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O dronă strategică RQ-4A Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat un nou zbor de cercetare, care a durata mai multe ore, în proximitatea Crimeei și a zonei Kuban din Ținutul Krasnodar, informează sursa de monitorizare
a spaţiului aerian PlaneRadar.ru, citată de RIA Novosti Crimeea.

Drona, cu numărul de bord 10-2043 și indicativul UAVGH000 , a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia și, timp de apoximativ cinci ore, a patrulat de la extremitatea vestică a Peninsulei Crimeea, de-a lungul litoralului de sud-vest și de sud al acesteia, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și în zona litoralului Ținutului Krasnodar, până la Soci, potrivit remnmilitaryblog.com.

Anterior, drona a efectuat un zbor de șapte ore de-a lungul liniei de demarcație din Donbas. De cel puțin cinci ori, aceasta s-a apropiat la distanțe cuprinse între 37 și 59 de kilometri de granița Ucrainei cu Regiunile Belgorod, Voronezh și Rostov din Federația Rusă.

După cum se poate observa şi după cum reiese din coordonatele de zbor prezentate de PlanRadar, drona americană RQ-4A Global Hawk nu a încălcat spaţiul aerian rus.

Zborul dronei americane a avut loc pe fondul întrării în Marea Neagră a distrugătorului USS Carney, care s-a produs pe 29.06.2019, pentru a participa la exercițiul multinațional Sea Breeze 2019. organizat de Forţele Navale Ucrainene. Distrugătorul este dotat cu rachete de croazieră de tip Tomahawk, cu o bătaie de 1.600 de kilometri, și va participa la exercițiul Sea Breeze-2019, care va începe pe 01 iulie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel