Rusia susține că a preluat controlul integral în spațiul aerian al Ucrainei iar în ultimele 24 de ore a doborât 5 avioane ucrainene

Ionel Copcea |
Data publicării:

Reprezentanții ruși au anunțat că, la încheierea primei etape a operațiunii militare speciale desfășurate în Ucraina, a fost stabilită efectiv o zonă de excludere aeriană deasupra teritoriului ucrainean. Astfel, Forțele Aerocosmice ale Rusiei au preluat controlul integral în spațiul aerian al Ucrainei.

În aceste condiții, judecând după evenimentele recente, zborurile individuale ale aeronavelor militare ucrainene “se termină tragic”. Avioanele de vânătoare și bombardierele rusești operează la altitudini de peste 5.000 de metri, pentru a nu putea fi lovite de lansatoarele de rachete portabile Stinger, cu care Occidentul continuă să aprovizioneze Forțele Armate ale Ucrainei. În ceea ce privește sistemele de apărare antiaeriană cu rază lungă și medie de acțiune, acestea nu se mai află în serviciu în armata ucraineană. Toate sistemele antiaeriene de tip S-300 și Buk ar fi fost distruse de militarii ruși.

Supremația aeriană rusă este evidențiată și de faptul că, în ultimele zile, în mass-media nu au mai apărut imagini sau materiale foto cu elicoptere rusești doborâte de forțele ucrainene, susțin oficialii ruși.

De asemenea, pe 28 martie, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a anunțat că, în ultimele 24 de ore, militarii ruși au doborât cinci avioane de luptă ucrainene, deasupra Regiunilor Chernygov și Donețk.

“Aviația și mijloacele de apărare antiaeriană din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au doborât, în ultima zi, patru avioane Su-24 aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei, deasupra Regiunii Cernigov. Două dintre acestea au fost distruse în aer, în zona Repka, iar alte două deasupra zonei Gorodnya”, a spus Igor Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor acestuia, “în raionul Kramatorsk din Regiunea Donețk a fost doborât și un avion de vânătoare ucrainean de tip Su-27”.

Konashenkov a adăugat că, în ultimele 24 de ore, au fost distruse și 19 drone ucrainene, din care una în raionul Mariupol.

CITEȘTE ȘI: Armata ucraineană a doborât un avion rusesc Su-35, iar pilotul a fost luat prizonier. Totul în timp ce ruşii se laudă că au control deplin asupra spaţiului aerian ucrainean

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel