Rusia susţine că a doborât patru rachete HARM, trase de armata ucraineană, deasupra regiunii Belgorod

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Armata rusă a afirmat luni că a doborât patru rachete HARM de fabricaţie americană deasupra teritoriului său, pe cerul regiunii ruse Belgorod la frontiera cu Ucraina, unde Moscova duce o ofensivă de la începutul lui februarie, informează AFP.

"Patru rachete anti-radar americane HARM au fost doborâte în spaţiul aerian al regiunii Belgorod", a anunţat Ministerul Apărării rus, în raportul său zilnic postat pe Telegram, fără alte precizări şi fără a prezenta dovezi în acest sens.

Localităţile şi infrastructurile din regiunea Belgorod au de suferit frecvent din cauza tirurilor, adesea mortale, atribuite de Moscova armatei ucrainene.

Rachetele americane AGM-88 HARM sunt rachete tactice aer-sol concepute pentru a căuta şi distruge sistemele de apărare aeriană inamice.

Statele Unite au adaptat rachetele antiradar AGM-88 "HARM" pentru avioanele de vânătoare MiG-29 ale Forţelor Aeriene Ucrainene.

În august, Colin Kahl, secretarul adjunct pentru afaceri politice în Departamentul american al Apărării, a subliniat că SUA au furnizat Ucrainei mai multe rachete HARM pe care le-au reconfigurat pentru a putea fi lansate de avioane MIG-29, deşi au fost concepute pentru avioanele americane.

La începutul lunii august, au apărut primele informaţii ca rachetele AGM-88 de fabricație americană au început să lovească pozițiile forţelor ruse de ocupaţie din Ucraina. Însă, la acel moment, nu se știa ce aeronava au folosit ucrainenii pentru a lansa acest tip de rachete.

La 8 august, Pentagonul a confirmat oficial că a furnizat rachete antiradar AGM-88 "HARM" către Forțelor Aeriene Ucrainene.

Înainte de pachetul de ajutor militar de 3 miliarde de dolari, anunţat pe 24 august, Statele Unite au anunțat, la 19 august, un nou ajutor militar de 775 de milioane de dolari pentru Ucraina. Atunci, Pentagonul a menționat oficial, pentru prima dată, şi livrarea de rachete antiradar AGM-88 "HARM", utilizate în principal pentru a distruge radarele adverse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel