Rusia a lansat la apă submarinul nuclear Belgorod

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Submarinul rusesc Belgorod, cel mai lung din lume, care măsoară 184 de metri, a fost lansat luni la apă, departe de ochii curioşi a presei, în prezența președintelui rus, Vladimir Putin, anunță mass-media rusă. Nu este încă clar dacă subarinul Belgorod a părăsit sau nu şantierul naval Severodvinsk.

Belgorod este un submarin cu misiuni speciale și de cercetare. Caracteristicile sale operaționale exacte au fost clasificate. Ministerul rus al Apărării nu a comentat în mod oficial informațiile din mass-media cu privire la acest submarin, potrivit agenţie de presă TASS.

Submarinul a fost expus pentru prima dată la Șantierul Naval Sevmash în 24 iulie 1992. La 20 decembrie 2012, acesta a fost reluat în cadrul Proiectului 09852. Belgorod ar fi primul submarin înarmat cu drone strategice cu încărcătură nucleară Poseidon.

Probabil, Poseidon a fost dezvoltat ca rezultat al activității de cercetare și dezvoltare în cadrul programului Status-6. Noul submarin ar putea transporta șase drone strategice subacvatice de tip Poseidon.

Datorită caracterului secret al obiectului, jurnaliștilor li s-a interzis filmarea și fotografierea submarinului.

"În doi ani submarinul și dronele Poseidon vor trece o testare comună. În 2020-2021 întregul sistem va intra în dotarea Forțelor Navale ale Rusiei", a declarat o sursa pentru Ria Novosti.

"Belgorod" are 184 de metri lungime, cu 11 metri mai mult decât "Podmoskaye" – fosta "mândrie a marinei ruse" și cu 14 metri peste cel mai lung sumbarin american, "Ohio".

Armamentul principal al gigantului submersibil este format din alte 6 nave mai mici cu propulsie nucleară, 6 torpile cu încărcături explozive de două milioane de tone de TNT și o forță de detonare ce poate provoca un tsunami de 90 de metri, capabil să distrugă orice oraș de coastă de pe pământ.

Submarinul "Belgorod" va patrula de anul viitor în Oceanul Arctic și în nordul Atlanticului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel