Rusia spune că nu are nicio intenție de a invada Ucraina. Zaharova: SUA desfășoară o operațiune specială pentru agravarea situație

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

"Statele Unite desfăşoară o operaţiune specială pentru agravarea situaţiei în jurul Ucrainei în timp ce dau vina pe Rusia", a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe de la Moscova, Maria Zaharova, potrivit Agerpres, care citează ziarul Kommersant.

Potrivit agenţiei Reuters, diplomaţia rusă a reacţionat astfel după ce ziarul american Washington Post a afirmat că serviciile de informaţii ale SUA cred că ar putea fi în curs pregătiri pentru o ofensivă a Rusiei împotriva Ucrainei, pe mai multe fronturi. Sursele publicaţiei - oficiali din SUA şi un document din domeniul informaţiilor - vorbesc despre implicarea a până la 175.000 de militari ruşi într-un atac care ar putea avea loc anul viitor.

Zaharova a afirmat că operaţiunea americană "se bazează pe acţiuni provocatoare în apropierea graniţelor Rusiei, însoţite de o retorică acuzatoare".

Statele Unite, aliaţii acestora din NATO şi Ucraina acuză Rusia de concentrarea de trupe lângă frontiera ucraineană, iar Kievul şi-a făcut cunoscute temerile privind o invazie rusă.

Moscova a dezminţit că ar avea intenţia de a invada Ucraina şi susţine că, dimpotrivă, ucrainenii sunt cei care îşi concentrează forţele pentru un atac asupra regiunilor controlate de separatiştii pro-ruşi. Rusia afirmă că poate să îşi deplaseze trupele cum doreşte pe teritoriul propriu şi că acestea nu reprezintă nicio ameninţare externă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel