Rusia spune că atacul de lângă FSB a fost "o manifestare a nebuniei"

Tudor Curtifan |
Data publicării:
FSB
FSB

Kremlinul a calificat luni atacul de la sfârşitul săptămânii din Moscova, în care doi ofiţeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) au fost ucişi de un bărbat înarmat, drept "o manifestare a nebuniei". Moscova a comparat atacul cu cele cu care s-au confruntat și alte ţările ale lumii.

Investigatorii ruşi au anunţat vineri că bărbatul care a declanşat focul asupra sediului FSB din capitala rusă se numea Evgheni Maniurov, fost gardian de 39 de ani ce locuia lână Moscova. Maniurov a ucis joi seara un angajat al FSB şi a rănit alte cinci persoane în afara clădirii FSB, înainte de a fi "lichidat", potrivit Reuters, citat de Agerpres. Un al doilea angajat al FSB a murit la spital, în urma rănilor grave.

Atacul a avut loc în timp ce Rusia a celebrat, la 19 decembrie, Ziua agenţilor din contraspionajul militar, iar la 20 decembrie, Ziua agenţilor din serviciile de securitate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat atacul drept tragedie. "Trăim în astfel de vremuri - şi nu doar noi, ci şi toate guvernele din lume - în care din nefericire nimeni nu este imun la orice manifestare a nebuniei cu consecinţe tragice", a spus Peskov

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel