Rusia spune că atacul de lângă FSB a fost "o manifestare a nebuniei"

Tudor Curtifan / 23 dec 2019 / 12:32
FSB
FSB

Kremlinul a calificat luni atacul de la sfârşitul săptămânii din Moscova, în care doi ofiţeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) au fost ucişi de un bărbat înarmat, drept "o manifestare a nebuniei". Moscova a comparat atacul cu cele cu care s-au confruntat și alte ţările ale lumii.

Investigatorii ruşi au anunţat vineri că bărbatul care a declanşat focul asupra sediului FSB din capitala rusă se numea Evgheni Maniurov, fost gardian de 39 de ani ce locuia lână Moscova. Maniurov a ucis joi seara un angajat al FSB şi a rănit alte cinci persoane în afara clădirii FSB, înainte de a fi "lichidat", potrivit Reuters, citat de Agerpres. Un al doilea angajat al FSB a murit la spital, în urma rănilor grave.

Atacul a avut loc în timp ce Rusia a celebrat, la 19 decembrie, Ziua agenţilor din contraspionajul militar, iar la 20 decembrie, Ziua agenţilor din serviciile de securitate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat atacul drept tragedie. "Trăim în astfel de vremuri - şi nu doar noi, ci şi toate guvernele din lume - în care din nefericire nimeni nu este imun la orice manifestare a nebuniei cu consecinţe tragice", a spus Peskov

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy