Rusia şi Ucraina au stabilit condiţiile unui nou schimb de prizonieri

Eduard Pascu / 23 dec 2019 / 18:54

Grupul internaţional de lucru privind conflictul ucrainean a stabilit luni termenii unui schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina, anunţă emisarul rus, Boris Grizlov, citat de agenţiile RIA Novosti, Tass şi Reuters.

Boris Grizlov nu a oferit detalii despre condiţiile schimbului de prizonieri. Cel mai recent schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina a avut loc în septembrie. Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a precizat că schimbul de prizonieri va avea loc înainte de sfârşitul acestui an.

"Grupul trilateral de contact, cu participarea reprezentanţilor anumitor zone din regiunile Doneţk şi Lugansk au ajuns la un acord pentru un schimb de prizonieri în zonele de conflict până la sfârşitul anului", a declarat ambasadorul Martin Sajdik, reprezentantul special OSCE în Ucraina. Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, au stabilit recent, de comun acord cu omologul din Franţa, Emmanuel Macron, şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, implementarea unui armistiţiu complet în regiunile separatiste ucrainene şi, eventual, acordarea unui statut special. În cadrul acordului este prevăzut şi un schimb de prizonieri, transmite Mediafax.

Vezi și: Putin: Ucraina a recunoscut 'republicile populare' Doneţk şi Lugansk

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy