Rusia și Siria au reluat exercițiile comune în spațiul aerian sirian

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Ministerul sirian al Apărării a informat că forțe aeriene ruse și siriene au executat, marți, un exercițiu comun în spațiului aerian sirian, primul de la începutul atacului rusesc asupra Ucrainei în urmă cu mai bine de trei luni.

Două aparate rusești Su-35 și șase avioane siriene MiG-23 și MiG-29 au simulat confruntarea cu aeronave de război și drone "inamice", potrivit ministerului, care a precizat că piloții sirieni au primit acoperire și sprijin din partea avioanelor de război rusești.

Ministerul sirian al Apărării a apreciat: "Toate țintele ipotetice au fost detectate și complet distruse, în timp ce țintele aeriene au fost bombardate noaptea pentru prima dată". De asemenea, a difuzat un videoclip cu avioane de război, despre care a susținut că au participat la exerciții.

Acest anunț a venit la câteva ore după ce televiziunea oficială siriană a transmis că rachete israeliene au vizat poziții ale armatei siriene la sud de capitala Damasc, provocând pagube materiale, dar fără victime.

Televiziunea de stat a precizat că înainte de miezul nopții de luni, avioane de război israeliene au lansat mai multe rachete în timp ce survolau înălțimile Golanului sirian ocupate de Israel.

Apărarea antiaeriană siriană a doborât majoritatea rachetelor. Nu a existat niciun comentariu din partea Israelului cu privire la acest eveniment.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel