Rusia și India vor să extindă raza de acțiune a rachetei comune BrahMos, la 800 km

Cătălin Costea |
Data publicării:

Raza de acțiune a rachetei supersonice BrahMos, produsă în comun de Rusia și India, va fi extinsă la 800 km, a declarat marți, 20 iulie, o sursă din industria de apărare pentru TASS, la  Salonul Internaţional de Aviaţie şi Spaţiu MAKS-2021, care a început la aceeași dată la Zhukovsky, în Federația Rusă.

"Există planuri de extindere a razei de acțiune a rachetei BrahMos la 800 km, în următoarea etapă a modernizării sale", a citat TASS sursa, precizând însă că nu are încă o confirmare oficială a acestor informații.

Racheta ruso-indiană BrahMos avea o rază de inițială de zbor de 280 km. După ce India s-a alăturat regimului de control al tehnologiei rachetelor, raza de acțiune proiectată a rachetei a fost extinsă la 450 km. Cu toate acestea, în cadrul celui mai recent test care a avut loc în urmă cu doar o săptămână, o rachetă a căzut la scurt timp după lansare.

Referindu-se la viitoarea versiune BrahMos, sursa precizează că aceasta va deține „o mulțime de elemente noi”, în special un propulsor nou.

Racheta BrahMos este dezvoltată și produsă de BrahMos Aerospace, o societate mixtă constituită din Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din India (DRDO) și Mashinostroyenia din Rusia.

Atingând o viteză de 2.8 Mach, BrahMos este considerată cea mai rapidă rachetă de croazieră din lume. Versiunile sale terestre și navale transportă o sarcină utilă de până la 200 de kilograme, în timp ce versiunea aeriană poate transporta un focos de până la 300 de kilograme. Altitudinea de croazieră de la care poate angaja ținte este de până la 10 metri.

Versiunile terestre și maritime ale rachetei au fost activate de armata indiană în 2005 și, respectiv, în 2007. Ulterior, versiunea sa aeriană a fost testată cu succes în octombrie anul trecut, iar India a început deja procesul de integrare a rachetei BrahMos pe 40 dintre avioanele sale de vânătoare Sukhoi Su-30MKI.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel