Rusia și China vor să cucerească împreună spațiul. Alianță între cele două puteri pentru a construi o stație pe Lună

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Roscosmos Facebook
Sursă foto: Roscosmos Facebook

Rusia şi China s-au aliat pentru a realiza împreună o staţie spaţială pe Lună.  Potrivit agenției de presă Mediafax, anunțul a fost făcut chiar în anul în care Rusia celebrează 60 de ani de la primul zbor în spaţiu.

Două dintre marile forţe ale lumii au bătut palma pentru un proiect spaţial comun. Roscomos, agenţia spaţială rusă, a anunţat semnarea unui pact cu agenția CNSA din China. Împreună, acestea vor dezvolta o staţie pe suprafaţa Lunii.

Pactul nu este valabil însă doar pentru cele două ţări, pentru că și alte state se pot alătura, a mai anunţat agenţia spaţială din China. Acesta este cea mai importantă colaborare pentru ţara asiatică în tentativa de a cuceri spaţiul.

Rusia vrea la rândul ei să revină în prim-plan, la 60 de ani de când l-a trimis pe Yuri Gagarin în spaţiu. În ultimii ani, însă, a rămas în umbra NASA.

Pentru consolidarea alianţei, Dmitry Rogozin, şeful Roscosmos, l-a invitat pe omologul Zhang Kejian la aselenizarea care va avea loc pe 1 octombrie, prima pentru Rusia din 1976 încoace.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel