Rusia și Algeria desfășoară primele exerciții militare comune din istoria relațiilor celor două state

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook

Rusia și Algeria au început, duminică 3 octombrie, primele exerciții militare comune în Osetia de Nord, în poligonul de antrenament și la baza militară Tarsky. Exercițiile se vor încheia pe 11 octombrie.

Biroul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că ceremonia de deschidere a primelor exerciții militare dintre Moscova și Alger a avut loc în poligonul de antrenament Tarsky.

În discursul său de bun venit, comandantul Armatei 58 arme întrunite, colonelul Dmitry Uskov, le-a urat soldaților celor două țări să întărească cooperarea militară maritimă și terestră. Conform lui Uskov, aceste exerciții vor consolida și mai mult legătura bilaterală ruso-algeriană.

Conform departamentului de informare al Regiunii Militare Sud, planul de instruire pe anul 2021 prevede exerciții internaționale cu participarea Forțelor Armate din Abhazia, Osetia de Sud, Armenia, Algeria, India, Kazahstan, Pakistan și Egipt

Ministerul rus al Apărării a precizat la rândul său că exercițiile sunt planificate și desfășurate în conformitate cu planul internațional de cooperare militară, pentru a permite Forțelor Armate ale celor două țări să facă schimb de cunoștințe tehnice și experiență de război.

La exerciții participă aproximativ 80 de militari din Regiunea Militară Sud și 80 de militari algerieni care au ajuns în zonă pe 30 septembrie, la bordul unui avion de transport IL-76 al Forțelor Aeriene algeriene.

Exercițiile, dedicate combaterii terorismului, au ca scop pregătirea centrelor de comandă și control din cele două țări în executarea acțiunilor tactice de căutare și neutralizare a grupurilor armate ilegale și a dispozitivelor explozive convenționale.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel