Rusia și-a transferat toate aeronavele de atac Su-25 din Belarus pe aeroportul Voronej

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Pe 15 aprilie, Forțele Aeriene ruse au finalizat mutarea aeronavelor de luptă din Belarus pe aerodromuri rusești apropiate de sud-estul Ucrainei, în special avioane de atac apropiat Su-25, pentru a sprijini Forțele Terestre ruse în noua operație din Donbas.

Potrivit Defense Express, cel puțin 30 de avioane Su-25 au fost redislocate de pe aerodromurile din Belarus, pe aeroportul din regiunea Voronej.

De asemenea, Forțele Aeriene ruse și-au redus extrem de mult numărul de aeronave tactice de pe teritoriul Belarusului - de la zeci de aparate la sub cinci avioane (Su-24 și Su-34), care, totuși, sunt implicate în sarcini de luptă.

În cele 50 de zile de la începutul agresiunii împotriva Ucrainei, Rusia a pierdut un număr semnificativ de avioane de luptă (160) și elicoptere (144), care au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană.

Avionul de luptă Su-25 este folosit pentru a oferi sprijin apropiat forțelor terestre. Are o rază de acțiune de 750 de km, cu două rezervoare externe de combustibil și 4.400 kg de muniție la bord (bombe, rachete neghidate și ghidate, proiectile tun de bord).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel