Rusia și-a redus numărul submarinelor din estul Mării Mediterane de la cinci la două

Ionel Copcea |
Data publicării:
proiectul 636, submarin Krasnodar
proiectul 636, submarin Krasnodar

După ce la începutul lunii septembrie numărul de submarine rusești din estul Mării Mediterane a fost crescut de la două la cinci, în această perioadă situația a revenit la normal. În regiune se află din nou două submarine rusești, ca urmare a deplasării unui submarin în Marea Neagră și altor două către Oceanul Pacific.

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 23.09.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că submarinele Petropavlovsk-Kamchatsky și Volkhov au început tranzitarea Canalului Suez, împreună cu corveta Gremiascii. Cele trei platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr efectuează un marș interflote din Marea Baltică spre Oceanul Pacific. Acestea au fost produse în șantierele navale din zona Mării Baltice și sunt deplasate către locurile de dislocare permanentă de la Flota din Oceanul Pacific. Pentru o scurtă perioadă de timp, submarinele și nava de luptă de suprafață au făcut o escală în portul sirian Tartus și au îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

De asemenea, pe 22 septembrie, reprezentanții ruși au anunțat că submarinul Stary Oskol al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și-a încheiat misiunea în Marea Mediterană și a început deplasarea către Marea Neagră. Acesta a fost înlocuit în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană de submarinul Krasnodar, care a sosit în regiune din Marea Baltică, împreună cu cele două submarine ale Flotei din Oceanul Pacific. Anterior, submarinul a fost supus unui proces de reparații planificate în cadrul Șantierului Naval din Kronștadt.

Astfel, în prezent, în estul Mării Mediterane se află două submarine diesel-electrice Proiect 636.3, respectiv Rostov pe Don și Krasnodar. Ambele submarine fac parte din compunerea FRMN. 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel