Rusia și-a alertat Flota din Oceanul Pacific. În cadrul verificării a fost simulată “o situație specifică unei amenințări imediate”

Ionel Copcea |
Data publicării:
Distrugătorul Amiral Vinogradov, parte a Flotei Ruse din Pacific. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Distrugătorul Amiral Vinogradov, parte a Flotei Ruse din Pacific. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat că, pe 14.04.2023, a fost declanșată o verificare inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă al Flotei din Oceanul Pacific. În cadrul acesteia, flota a fost alertată și a fost trecută la un nivel superior de pregătire pentru luptă. La activități participă și Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse.

,,Astăzi, la ora 09:00, după ora locală de la Vladivostok, Flota rusă din Oceanul Pacific a fost alertată și a fost trecută integral la un nivel superior de pregătire pentru luptă”, a precizat ministrul, în timpul unei consfătuiri cu conducerea armatei.

Potrivit declarațiilor acestuia, la activitățile planificate în cadrul verificării participă și structuri din cadrul Forțelor Aerocosmice, precum și unități și subunități de asigurare tehnico-materială.

“În conformitate cu decizia Comandantului Suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Ministerul Apărării continuă practica efectuării de verificări inopinate, pentru a evalua starea și pentru a îmbunătăți nivelul de pregătire al organelor militare de comandă și conducere, pe toate direcţiile strategice”, a menționat ministrul.

După cum a precizat Serghei Șoigu, în timpul verificării inopinate, Flota din Oceanul Pacific va efectua desfășurare operațională și va îndeplini misiuni de antrenament de luptă în zonele maritime apropiate și îndepărtate.

“Conform instrucțiunilor Statului Major General, flota va trebui să perfecționeze planul de întrebuințare, să efectueze pregătirea forțelor (trupelor) pentru operațiuni de luptă într-un timp scurt și să îndeplinească misiuni de desfășurare și executare a activităților de antrenament de luptă, atât în ​​zonele maritime apropiate, cât și în cele îndepărtate”, a spus Șoigu.

“În timpul verificării, Flota din Oceanul Pacific va trebui să respingă loviturile masive cu rachete și mijloace aeriene, să efectueze exerciții de căutare și distrugere a submarinelor, să execute lansări de torpile, rachete și trageri de artilerie pentru distrugerea grupărilor navale de atac aparținând adversarului convențional”, a declarat ministrul rus al apărării.

Potrivit precizărilor sale, pentru conducerea directă a verificării inopinate a fost desemnat comandantul-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov.

La rândul său, șeful Statului Major General al Forțelor Aarmate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gerasimov, a declarat că pentru verificarea inopinată a Flotei din Oceanul Pacific, a fost creată o situație caracteristică unei perioade de amenințare directă cu o agresiune.

„Pe timpul activităților, este necesar să se creeze condiții pentru cei verificați, care să corespundă la maximum cu conținutul și natura ducerii unui conflict armat modern”, a concluzionat Gherasimov.

Comentariul autorului: În ultima perioadă, Rusia a renunțat la conceptul de verificare inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă, din cauza conflictului din Ucraina.

Ultima verificare de acest gen a fost efectuată în luna ianuarie 2022, cu puțin timp înaintea declanșării invaziei militare din Ucraina.

Cu această ocazie, au fost inspectate chiar Trupele Regiunii Militare Est, inclusiv Flota din Oceanul Pacific. Majoritatea marilor unități și unități militare din Extremul Orient au fost redislocate în Republica Belarus, unde au participat, în perioada 10-20 februarie, la exercițiul comun Allied Resolve-2022.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel