Rusia se teme de atacuri informatice împotriva infrastructurii sale

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei (CSR), Nikolai Patruşev, a declarat vineri că servicii secrete străine ar planifica 'atacuri cibernetice masive' împotriva infrastructurii informatice a ţării, potrivit EFE şi Interfax, transmite Agerpres.

'Servicii secrete străine efectuează activităţi pentru a identifica vulnerabilităţile infrastructurii informatice ruse în vederea lansării unor atacuri cibernetice masive', a declarat Patruşev, citat de Interfax, într-o reuniune cu şefi regionali în oraşul siberian Omsk.

Potrivit acestuia, sunt vizate în principal obiective-cheie ale infrastructurii Federaţiei Ruse, ceea ce creează o 'ameninţare reală la adresa securităţii naţionale'.

Patruşev a recunoscut că numărul cazurilor de nerespectare a măsurilor de securitate informatică este semnificativ, în special în domenii importante precum transporturile şi energia.

'În aceste domenii trecerea la utilizarea programelor informatice de producţie naţională nu se realizează destul de eficient', a avertizat el.

Rusia a declarat în mai multe rânduri că a făcut obiectul unor atacuri informatice, notează EFE.

Potrivit Centrului naţional de coordonare pentru incidentele informatice din Moscova, anul trecut, au fost înregistrate peste 4.300 de milioane de atacuri informatice asupra structurilor informaţionale cruciale din Federaţia Rusă, dintre care 17.000 au fost considerate 'foarte periculoase'.

Vezi și: Hakeri ruși s-au infiltrat într-o operațiune iraniană de spionaj cibernetic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel