Rusia se teme că în Golful Persic ar putea izbucni un război

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Moscova se teme că un nou conflict ar putea începe în Golful Persic şi lansează un apel tuturor părţilor să se ocupe 'în mod direct' de stabilizarea situaţiei în regiune, relatează joi agenţia de presă.

'Mai este timp să ne oprim, să reevaluăm (situaţia), să prevenim alunecarea în continuare spre o confruntare necontrolată. Cred că majoritatea covârşitoare a comunităţii internaţionale împărtăşeşte această abordare şi porneşte de la faptul că nu există alternativă', a declarat ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov.

În acelaşi timp, Riabkov a afirmat că toate aceste apeluri ale Moscovei nu au avut niciun ecou până acum la Washington. Dimpotrivă, ministrul rus, citat de TASS, susţine că SUA tensionează în mod deliberat situaţia legată de Iran, comentând decizia Washingtonului de a trimite sisteme suplimentare de rachete Patriot, drone şi avioane în Orientul Mijlociu.

 

SUA trimit trupe suplimentare în Orient

 

'Aceasta reflectă o linie de escaladare deliberată a situaţiei. Nu avem niciun dubiu că autorităţile politice şi militare ale SUA nu se vor opri de la nicio acţiune pentru a complica la maximum situaţia şi de a intensifica presiunea asupra Iranului', a declarat ministrul rus adjunct de externe, avertizând că un nou conflict este pe cale să izbucnească în Golf, 'ceea este absolut inadmisibil, având în vedere gravitatea consecinţelor unei astfel de evoluţii'.

Ministerul Apărării SUA au informat miercuri seara cu privire la trimiterea suplimentară în Orientul Mijlociu a unor sisteme de rachete Patriot, avioane de supraveghere şi drone, precum şi a altor capabilităţi de descurajare. Cu o zi în urmă, Washingtonul anunţase suplimentarea cu 1.000 de militari a prezenţei sale în Orientul Mijlociu, în completarea celor 1.500 de militari a căror trimitere a fost anunţată luna trecută.

Temerile privind iminenţa unei confruntări dintre Iran şi SUA s-au intensificat după atacul de săptămâna trecută asupra a două petroliere în Golful Oman. Washingtonul a atribuit Teheranului responsabilitatea acestor atacuri, acuzaţie respinsă de autorităţile iraniene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel