Rusia se răzbună pe Slovacia şi expulzează un atașat militar

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ca răspuns la expulzarea atasatului militar rus din Slovacia, acuzat de spionaj, Rusia a declarat la rândul său persona non grata un diplomat militar slovac, potrivit Interfax, care citează un anunț al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

Rusia a declarat un atașat militar din ambasada Slovaciei de la Moscova persona non-grata și ia dat diplomatului două zile să părăsească țara, a declarat ministrul de externe al Rusiei intr-un comunicat citat de agenția de știri RIA, potrivit The Moscow Times.

Despre expulzarea diplomatului rus din Slovacia s-a aflat pe 5 decembrie. Potrivit prim-ministrului slovac, Peter Pellegrini, angajatul ambasadei ruse a fost declarat persona non grata și trimis acasă pe data de 22 noiembrie, precizează pagina de rusia.

Ministrul de externe al Rusiei a catalogat expulzarea diplomatului rus din Slovaci, pe 22 noiembrie, drept un act neprietenos.

Amintim că, Slovacia a expulzat un diplomat rus sub suspiciunea de spionaj, anunţul fiind facut chiar de catre premierul slovac Peter Pellegrini,

Presupusul spion lucra la ambasada Federaţiei Ruse la Bratislava şi este suspectat de a fi "condus activităţi de spionaj împotriva Slovaciei şi NATO", a precizat pe 5 decembrie, Pellegrini după o reuniune a guvernului.

După ce aceste activităţi au fost dezvăluite de serviciile de securitate slovace, diplomatul a fost declarat persona non-grata în Slovacia şi i s-a spus să părăsească teritoriul slovac.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel