Rusia se pregătește intens de război. Rușii se simt „amenințați” și formează doar anul acesta două noi armate, 14 divizii și 16 brigăzi

Ionel Copcea |
Data publicării:
Ocupant rus în timpul invadării neprovocate a Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Ocupant rus în timpul invadării neprovocate a Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Pe 20.03.2024, în cadrul Centrului național pentru conducerea apărării Federației Ruse din Moscova, s-a desfășurat o reuniune a Colegiului Ministerului rus al Apărării, sub conducerea ministrului Serghei Șoigu. Cu această ocazie, Șoigu a anunțat că, până la sfârșitul anului, vor fi formate două armate de arme întrunite, 14 divizii și 16 brigăzi.

,,Până la sfârșitul acestui an, este planificată formarea a două armate de arme întrunite și a 30 de mari unități militare, din care 14 divizii și 16 brigăzi”, a declarat ministrul rus al apărării, citat de agenția de presă Interfax.

,,Vom continua să îmbunătățim capacitatea de luptă și să creștem efectivele Forțelor Armate proporțional cu amenințările emergente la adresa securității țării”, a precizat Șoigu.

,,Au fost formate deja un corp de armată, o divizie de infanterie moto, Flotila fluvială Nipru și o brigadă de nave fluviale a flotilei”, a menționat ministrul rus al apărării.

Anterior, pe 05 martie, în cadrul unei conferințe telefonice, Serghei Șoigu a anunțat că, prin decret al președintelui Federației Ruse, au fost reînființate Regiunile Militare Moscova și Leningrad.

După cum este cunoscut, în anul 2010, prin unificarea celor două regiuni militare, a fost formată Regiunea Militară Vest.

 

Rusia își mărește armata cu 170.000 de militari. Moscova spune că la baza deciziei se află amenințarea NATO

 

2. Noii recru... (militari-ministerul-apaarrii-site_49467900.jpg)

Noii recruți în Armata rusă, ”sesiunea” 2023. Foto: Ministerul apărării / Districtul Militar Vest

Trebuie precizat faptul că, în baza unui decret prezidențial din 29 noiembrie 2023, efectivele Forțelor Armate ale Federației Ruse vor fi crescute cu 170.000 de militari, până la 1.320.000 de persoane.

Ministerul rus al Apărării a precizat că majorarea efectivelor Forțelor Armate se datorează creșterii amenințărilor la adresa Federației Ruse asociate cu defășurarea așa-zisei „operații militare speciale” și extinderea NATO.

În luna ianuarie 2023, Ministerul Apărării a informat că ministrul Serghei Șoigu a ținut o consfătuire în care a fost avansată posibilitatea creșterii efectivelor Forțelor Armate la 1.500.000 de militari. Apoi, s-a aflat că, în perioada 2023-2026, vor fi efectuate schimbări majore în compunerea armatei, prin crearea Regiunilor Militare Moscova și Leningrad și constituirea de grupări de trupe suficiente pe teritoriile noilor subiecți ai Federației Ruse.

De asemenea, tot în ianuarie 2023, ministrul apărării a declarat că, în cadrul reformelor Forțelor Armate, ar fi necesară formarea unui corp de armată în Republica Karelia, a trei divizii de infanterie moto ca parte a Forțelor Terestre și a două divizii de asalt aerian în cadrul Trupelor de Desant Aerian. În același timp, trebuie reorganizate șapte divizii de infanterie moto în Regiunile Militare Vest, Centru și Est, precum și la Flota de Nord.

 

Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Armatei ruse arată cu degetul către Suedia și Finlanda

 

3. Foto: Mini... (armata-rusa-rusia_44246700.jpeg)

Foto: Ministerul Apărării din Rusia

În cadrul unui interviu acordat site-ului aif.ru, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a precizat că motivul ajustării planului de dezvoltare a armatei constă în decizia Finlandei și Suediei de a adera la NATO, precum și folosirea Ucrainei pentru ducerea unui război hibrid împotriva Rusiei.

,,Pentru a neutraliza aceste amenințări, conducerea de vârf a țării a trasat sarcina ajustării Planului de construire și dezvoltare a Forțelor Armate. Parametrii acestuia au fost aprobați de comandantul suprem în cadrul unei ședințe extinse a Colegiului Ministerului Apărării. Aceștia se referă în principal la crearea Regiunilor Militare Moscova și Leningrad, formarea a trei divizii de infanterie moto în compunerea marilor unități operative din Regiunile Herson și Zaporojie, precum și a unui corp de armată în Republica Karelia, a menționat atunci Gherasimov.

Comandamentul Principal al Forțelor Navale a informat, în luna ianuarie a acestui an, că, pe termen mediu, este planificată reorganizarea celor cinci brigăzi de infanterie marină ale flotelor în divizii și a regimentului de infanterie marină al Flotilei din Marea Caspică în brigadă.

CITEȘTE ȘI: O nouă împărțire admnistrativ-teritorială a Rusiei: Regiunile anexate ale Ucrainei pe care Rusia nu le controlează, incluse în Districtul Militar Sud

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel