Rusia se plânge că mai multe drone au atacat nava "Ivan Khurs" a Flotei Mării Negre, aflată în apropierea Bosforului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Nava Ivan Khurs, sursă foto: Flota Rusă a Mării Negre
Nava Ivan Khurs, sursă foto: Flota Rusă a Mării Negre

Rusia susţine că a avut loc un atac asupra uneia dintre navele sale de recunoaștere care navighează în Marea Neagră. Incidentul ar fi avut loc azi, 24 mai. Potrivit propagandiștilor ruși, nava de recunoaștere Project 18280 Ivan Khurs a fost atacată de trei drone navale în timp ce trecea prin strâmtoarea Bosfor.

 

Aceste informaţii au fost comunicate pe mai multe canale ale serviciului de mesagerie Telegram. Propagandiștii ruşi au declarat ''în mod tradițional'' că "atacul a fost respins" și că nava nu ar fi suferit nicio avarie.

Nava Ivan Khurs a Flotei ruse de la Marea Neagră a fost atacată de "drone marine" neidentificate în această dimineață, în jurul orei 05:30, pe 24 mai, la 74 de kilometri nord de Bosfor. Acest lucru a fost raportat chiar de către comandanții militari ruși, în timp ce informația, desigur, nu a fost încă confirmată oficial de către Federația Rusă.

Se menționează că la atac au participat trei drone, al căror tip nu este specificat.

,,Astăzi, 24 mai, nava de recunoaștere rusă Ivan Khurs, din clasa Project 18280, a fost atacată de trei drone maritime în timp ce traversă strâmtoarea Bosfor. Atacul a fost respins cu succes, conform rapoartelor inițiale, nava nu a suferit nicio avarie", au emis mesaje propagandiștii ruși pe Telegram.

Atacul cu drone ar fi avut loc la ora 5.30 (ora Moscovei) la 40 de mile marine la nord de Bosfor

 

Nava de cercetare electronică Ivan Khurs este una dintre cele mai moderne nave de acest tip din dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse. Aceasta a fost introdusă în înzestrarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) pe 25.06.2018.

Autoritățile ruse nu au raportat oficial incidentul. De asemenea, presa rusă a dat din nou de înțeles că atacul ar fi fost efectuat de către forţele armate ucrainene, utilizând drone furnizate de țările NATO. Acest timp de mesaj nu este întâmplător, ci a devenit ceva obişnuit ca Rusia să acuze Statele Unite şi NATO pentru orice atac pe care armata ucraineană îl desfăşoară în scopul de a se apăra în fața agersiunii ruse.

"Ivan Khurs este prima navă de cercetare şi culegere de informaţii din clasa Project 18280. Nava face parte din Flota rusă a Mării Negre. Echipamentul navei îi permite să detecteze semnale radio într-o gamă largă de frecvențe și să localizeze sursa acestora.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel