Rusia se declară siderată după declarațiile lui Zelenski despre un război total al Ucrainei împotriva Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Moscova a reacționat după ce președintele Ucrainei nu a exclus un „război total” al țării sale împotriva Federației Ruse, care a ocupat și anexat ilegal Peninsula Crimeea în 2014.

Amintim că, întrebat la Summitul Strategiei Europene de la Ialta (YES) dacă ar putea exista cu adevărat un război total cu Rusia, care a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 şi îi sprijină pe separatiştii din estul Ucrainei, Zelenski a răspuns: "Cred că se poate întâmpla".

"E cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla, dar, din păcate, există această posibilitate", a adăugat Zelenski.

În Federația Rusă, stat care în pofida numeroaselor dovezi cu privire la implicarea în războiul din Ucraina, neagă participarea la conflict, declarațiile președintelui Volodimir Zelenski au fost primite cu siderare.

Pe pagina personală de Telegram, Maria Zaharova, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a catalogat afirmațiile lui Zelenski drept „rupte de realitate”. Zaharova a denunțat „o afirmație superficială”, acuzând Kievul de „agresivitate și clișee”, notează Tass.

Și Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reacționat rapid după declarația lui Zelenski. El și exprimat „tristețea” și a precizat că orice speculație la un posibil război între Rusia și Ucraina e „apocaliptică”.

 

Războiul din Ucraina

 

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 14.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea și, deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, atât economic cât și militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Tensiunile dintre Ucraina și Federația Rusă din ultimele luni reprezintă cel mai tensionat moment al conflictului, din 2014 încoace.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel