Rusia revendică o mare parte din zona arctică. Moscova spune că a prezentat noi dovezi că teritoriile îi aparțin

Tudor Curtifan / 18 oct 2019 / 18:16

Ministerul Apărării de la Moscova precizează că a prezentat la ONU noi dovezi potrivit cărora un vast teritoriu din zona arctică îi aparține.

Rușii spun că au obținut dovezi exhaustive privind un teritoriu din zona arctică care ar aparține Federației Ruse și care ar stabili frontiera Rusiei la Oceanul Arctic.

"Ministerul rus al Apărării a efectuat studii suplimentare batimetrice și gravimetrice. Cred că rezultatele vor fi un argument exhaustiv în favoarea cererii noastre în sesiunea Comisiei din februarie 2020", a precizat vicepremierul rus Yuri Borisov, potrivit agenției de presă TASS. Borisov nu a oferit mai multe informații în ceea ce privește ”dovezile” pe care Moscova spune că le are cu privire la apartenența acestor teritorii.

 

Rusia revendică peste un milion de kilometri în zona arctică

 

(w670) Baza milit

 

 

Federația Rusă a depus în august 2015 o solicitare la ONU prin care revendică peste un milion de kilometri în zona arctică. O Comisie ONU e așteptată să se pronunțe în luna februarie a anului viitor, după ce au aut loc mai multe sesiuni.

Regiunea revendicată de Rusia e importantă din perspectiva resurselor naturale bogate. Înaintea depunerii solicitării de revendicare la ONU, Rusia și-a sporit prezența militară în regiunea arctică. 

Controlul rezervelor naturale din regiunea arctică este disputat de mai mulți ani de Rusia, Statele Unite, Norvegia, Danemarca și Canada.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy