Rusia respinge acuzele cu privire la atacurile cibernetice asupra guvernului american

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasada Rusiei la Washington a declarat că acuzaţiile recente potrivit cărora hackeri susţinuţi de statul rus au comis atacuri cibernetice împotriva guvernului SUA sunt "nefondate", informează luni Agerpres, care citează DPA.

"Rusia nu desfăşoară operaţiuni ofensive în domeniul cibernetic", afirmă Ambasada Rusiei într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

"Activităţile rău intenţionate din spaţiul informaţional contrazic principiile politicii externe ruseşti, interesele naţionale şi înţelegerea noastră a relaţiilor interstatale", se spune în comunicat.

Ambasada precizează că guvernul rus nu a primit niciun răspuns din partea Statelor Unite la iniţiativele recente de angajare într-un "dialog constructiv şi egal" asupra chestiunilor de securitate cibernetică.

O grupare sofisticată de piraterie informatică, susţinută de un guvern străin, a monitorizat e-mailurile interne din Departamentul Trezoreriei american (ministerul de finanţe) şi din agenţia guvernamentală responsabilă cu politicile privind internetul şi telecomunicaţiile, au indicat surse apropiate de subiect citate duminică de Reuters.

"Guvernul SUA este la curent cu aceste informaţii şi luăm toate măsurile necesare pentru a identifica şi remedia orice posibilă problemă legată de această situaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale, John Ullyot.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel