Rusia respectă alegerea poporului Republicii Moldova şi speră că va stabili o relaţie de lucru cu Maia Sandu

Eduard Pascu |
Data publicării:
purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov

Rusia respectă alegerea poporului Republicii Moldova şi speră că va stabili o relaţie de lucru cu Maia Sandu, candidata care l-a învins pe preşedintele în funcţie Igor Dodon în alegerile desfăşurate duminică, a indicat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de socialistul Igor Dodon, după centralizarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare. 

Maia Sandu, în vârstă de 48 de ani, este favorabilă apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, transmite Agerpres care citează Reuters.

"Alegerile s-au finalizat, eu vreau să felicit pe toți cetățenii Republicii Moldova că putem trage linia, ne calmăm și mergem mai departe. Rezultatele preliminare arată că oponenta mea este câștigătoare și vreau preliminar să o felicit cu acest lucru“, a spus Igor Dodon într-o conferință de presă care a avut loc azi.

"Vreau să menționez că staff-ul nostru electoral a fixat mai multe încălcări fără precedent în acest scrutin prezidențial. Este vorba despre blocarea dreptului de vot pentru cetățenii care locuiesc în stânga Nistrului, este vorba despre transportarea alegătorilor în țările membre ale Uniunii Europene, este vorba despre implicarea prin diferite declarații ale unor oficiali și influențare a rezultatului votului.

Eu pe parcursul acestei nopți am primit sute și mii de mesaje de la concetățenii noștri, nu doar din Republica Moldova, alegătorii mei care mă întreabă cu lacrimi, dar de ce să permitem celor care au fraudat alegerile și să nu contestăm. O felicit preventiv pe doamna Maia Sandu cu acest rezultat, dar sunt obligat să apărăm votul celor care au votat pentru mine prin toate căile legale, la CEC, judecată, Curtea Constituțională", a mai spus el.

Citește și: Igor Dodon s-a impus lejer în Transnistria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel