Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ambasadorii la NATO ai statelor membre ai organizaţiei s-au reunit azi de urgență după ce Turcia a invocat Articolul 4 al Tratatului.

Conform Articolului 4 din Tratat, orice stat aliat poate solicita ţinerea de consultări în situaţia în care consideră că îi sunt ameninţate integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea.

NATO s-a reunit azi, în baza acestui articol, la solicitarea Turciei,  după ce 33 de soldaţi turci au fost ucişi joi într-un atac aerian sirian în regiunea Idlib. în urma ofensivei trupelor lui Bashar al-Assad, susținute de aliatul rus.

La finalul întrevederii, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei să stopeze imediat ofensiva Armatei siriene în Idlib. NATO și-a reiterat spirjinul pentru Turcia.

 

Rusia refuză să stopeze ofensiva trupelor lui Assad în Siria

 

Într-un răspuns la solicitarea NATO, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, transmite că Rusia nu poate împiedica ofensiva trupelor siriene.

Potrivit agenției de presă Tass, Lavrov a afirmat că Moscova nu poate „să interzică Armatei siriene să își îndeplinească obiectivele consemnate în rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU cu privire la lupta împotriva terorismului”, iar Damascul nu va face niciun compromis. 

Lavrov a mai afirmat că Rusia se angajează să respecte acordurile cu Turcia cu privire la situația din regiune și a făcut apel către Ankara să facă același lucru.

Înaltul oficial rus a mai completat, precizând că „Armata siriană are tot dreptul să răspundă și să acționeze pentru a suprima teroriștii”, făcând referire la forțele rebele susținute de Turcia care luptă împotriva lui Bashar al-Assad din 2011 încoace.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel