Contraofensiva din Herson: Rusia recunoaște avansul Ucrainei în „teritoriul său”. Moscova vorbește de „număr covârșitor” de tancuri inamice

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Ucrainei
Armata Ucrainei

Federația Rusă a recunoscut cu jumătate de gură avansul Ucrainei sud, în Herson, regiune anexată ilegal săptămâna trecut de Federația Rusă.

În fața contraofensiviei din sudul Ucrainei, Moscova s-a văzut nevoită să recunoască avansul ucrainenilor, dar a ținut să „îndulcească” anunțul precizând că Ucraina a suferit pierderi mari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării din Federația Rusă, Ucraina a suferit „pierderi uriașe” în timpul avansului din Herson, teritoriu considerat de ruși ca parte a Federației.

Oficialul rus a făcut referire la numărul mare de tehnică militară ucraineană în unele zone ale frontului, cu precădere tancuri, care e „covârșitor”.

Amintim că trupele ucrainene au reuşit ieri cea mai puternică înaintare în sud de la începutul războiului cu Rusia, străpungând frontul şi avansând de-a lungul râului Nipru, aproximativ 40 de kilometri, potrivit presei internaționale. 

Aceste succese ucrainene în sud survin după cele obţinute recent în est şi care au întors în defavoarea Rusiei cursul războiului, deşi Moscova a încercat să ridice miza prin anexarea provinciilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, prin ordonarea unei mobilizări parţiale şi lansarea de ameninţări cu represalii nucleare.

 

Importanța Hersonului, ocupat de trupele ruse încă din primele zile ale invaziei

 

 

Trupele ruseşti au ocupat de la începutul invaziei în Ucraina Hersonul, de pe fluviul Dnepr, singura capitală regională pe care acestea au reuşit să o cucerească.

În pregătirea contraofensivei ucrainene, forțele de apărare au tăiat căile de acces din Herson, distrugând sau scoțând din funcțiune aproape toate podurile.

Cel mai important este podul Antonivski, într-o suburbie a Herson, lovit de mai multe cu rachete de la sfârşitul lui iulie. Un altul este podul de la Nova Kahovka, la 50 km spre nord-est, lovit în această săptămână.

CITEȘTE ȘI: De ce tancurile Rusiei bat record după record la turelă aruncată în aer. Jumătate din treaba Javelin o face chiar muniția tancului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel