Rusia recrutează civili pentru a înființa o unitate militară în nord-estul Siriei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia a început să recruteze civili pentru a înființa o unitate militară formată din localnici din provincia al-Hasakah din nord-estul Siriei, potrivit unor surse locale, acuză presa turcă.

Cei care se alătură unității militare din provincia al-Hasakah urmează să primească un salariu lunar de 300 de dolari, transmite Anadolu.

Rusia și-a consolidat prezența militară în al-Hasakah, o mișcare care a provocat tensiuni între forțele regimului Bashar al-Assad și grupul terorist YPG/PKK care au început pe 28 decembrie 2020 și ulterior s-au transformat într-o blocadă reciprocă.

În timp ce YPG/PKK continuă să controleze părți din provincia al-Hasakah și zone precum Munții Kawkab perimetrul de securitate este sub controlul Brigăzii 156 al forțelor lui Bashar al-Assad.

Armata rusă, care a desfășurat aproximativ 1.000 de soldați în provincia al-Hasakah începând cu 25 decembrie, a început acum să recruteze civili pentru a forma o unitate militară sub comanda sa, acuză turcii. În prima etapă, aproximativ 200 de persoane au fost înregimentate, în timp ce procesul de înregistrare continuă.

Potrivit surselor, cei care se alătură unității ”Defense Officers” vor primi un salariu lunar de 300 de dolari.

În decembrie 2019, Rusia a încercat să înființeze o unitate militară formată din elemente locale în zonele controlate de YPG/PKK din al-Hasakah pentru a-și proteja punctele militare din regiune, dar încercarea rusă a fost blocată de SUA în aprilie 2020.

Citește și: Reacție vehementă a Turciei: Erdogan acuză SUA că sprijină gherila kurdă care i-a executat pe militarii turci

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel