Rusia reacționează la exercițiul Breeze-2021. Două fregate au desfășurat o bătălie navală în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:
Amiral Essen
Amiral Essen

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 12.07.2021, fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Essen au desfășurat o bătălie navală în acvatoriul Mării Negre, executând trageri de artilerie și lansări de rachete.

“Conform planului exercițiului, mijloacele de coastă de cercetare și supraveghere ale FRMN au descoperit o dronă neidentificată, care se deplasa în spațiul aerian de-a lungul frontierei de stat a Federației Ruse. În urma escortării acesteia, s-a constatat că drona a aterizat la bordul unui nave aparținând unei grupări de asalt a adversarului convențional”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

După sosirea fregatelor rusești în zonă, acestea au fost atacate de navele adversarului, care nu au răspuns la avertizări.

“Echipajele celor două fregate s-au angajat în lupta navală cu forțele adversarului convențional. Mijloacele de apărare antiaeriană de la bordul acestora au respins atacurile cu rachete, folosind și bruiajul activ și pasiv al mijloacelor de război electronic”, au menționat reprezentanții Statului major al FRMN.

Potrivit precizărilor acestora, ulterior, echipajele fregatelor au desfășurat algoritmi de acțiune comună pentru distrugerea navelor de suprafață ale adversarului, executând atacuri cu rachete de mare precizie și lovituri de artilerie.

“În cadrul etapei următoare a procesului de pregătire pentru luptă, fregatele vor desfășura exerciții comune cu echipaje ale Aviației navale a FRMN privind executarea de atacuri cu rachete și bombe asupra unei grupări navale de asalt a adversarului convențional”, au concluzionat reprezentanții flotei.

Comentariul autorului: Activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de fregatele rusești în Marea Neagră au loc pe fondul exercițiului naval Breeze-2021, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei.

La acesta iau parte majoritatea navelor de luptă ale statelor membre NATO și partenere, care au participat și la manevrele Sea Breeze-2021 organizate de Ucraina în cooperare cu SUA.

Trebuie remarcat faptul că cele două exerciții din Marea Neagră au fost coordonate între ele, oferind continuitate participanților. În timp ce Sea Breeze-2021 s-a desfășurat în perioada 28 iunie - 10 iulie, Breeze-2021 are loc în perioada 11-19 iulie. Astfel, navele de luptă s-au mutat din nord-vestul Mării Negre în partea de sud-vest a acesteia.

Pe lângă monitorizarea directă a navelor străine prezente în acvatoriul Mării Negre, Rusia desfășoară propriile activități de pregătire pentru luptă, folosind, probabil, mijloacele NATO în calitate de ținte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel