Rusia reacționează la anunțul SUA privind un posibil atac asupra Iranului

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul-adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov
Ministrul-adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov

Rusia a acuzat vineri SUA de exacerbarea deliberată a tensiunilor periculoase în jurul Iranului şi că duc situaţia în prag de război, informează Reuters, citând agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a invitat Washingtonul să cântărească posibilele consecinţe ale unui conflict cu Iranul, afirmând că informaţiile apărute în New York Times arată că situaţia este extrem de periculoasă.

Donald Trump a aprobat joi seara 'lovituri punctuale împotriva unor ţinte iraniene, cum ar fi radare şi baterii de rachete', dar s-a răzgândit în ultimul moment şi şi-a anulat ordinul înainte ca Pentagonul să-l pună în aplicare.

Situaţia din jurul Iranului balansează la un pas de război, a afirmat Riabkov, într-o declaraţie pentru RIA Novosti. 'Nu mă apuc să evaluez ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele ore în această privinţă, dar - conform informaţiilor care ne parvin - este evident că situaţia este extrem de periculoasă, aş spune că se află în pragul războiului', a apreciat ministrul Riabkov.

Instigarea SUA



'Majoritatea 'incendiilor' din Orientul Mijlociu a izbucnit din cauza liniei de instigare a Washingtonului. Pericolul conflictului nu a dispărut şi îi îndemnăm din nou pe oficialii cu simţul responsabilităţii, dacă mai sunt dintre aceştia la Washington, să cântărească consecinţele' unor astfel de acţiuni, a declarat Riabkov, avertizând SUA împotriva unor 'măsuri imprudente', conform agenţiei de presă ruse citate.

Tensiunile dintre Iran şi SUA au exacerbat joi după ce Washingtonul a acuzat Teheranul că a doborât o dronă americană în apele internaţionale în Marea Ormuz. Partea iraniană a confirmat doborârea dronei, dar a ţinut să menţioneze că dispozitivul de recunoaştere american încălcase spaţiul aerian iranian.

În acelaşi timp, Iranul a avertizat vineri că îşi va apăra teritoriul împotriva oricărui atac al SUA, în contextul în care publicaţia New York Times a afirmat că Donald Trump a ordonat lovituri punctuale împotriva unor ţinte iraniene, dar s-a răzgândit în ultimul moment. 

Vezi și: Trump a dat "aprobarea inițială" pentru atacarea Iranului ca răspuns la doborârea dronei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel