Rusia, război nuclear. Chirieac: Aici a șocat Putin opinia internațională

Darius Muresan |
Data publicării:

Analistul de politică externă Bogdan Chirieac a comentat declarațiile de ieri ale președintelui rus Vladimir Putin.

Putin a declarat ieri într-o declarație de presă că ruşii 'vor merge în Paradis' în caz de război nuclear. Președitele Federației Ruse a negat orice ambiţii războinice, dar a avertizat că orice agresor care va dori să lovească ţara sa cu arma atomică va fi ”distrus”.

Bogdan Chirieac consideră că declarația este una politică, dar atrage atenția că există o a treia superputere, in comparație cu situația din timpul Războiului Rece.

„Vladimir Putin a spus că el nu are doctrina primei lovituri așa cum au Statele Unite, dar au capacitatea să distrugă planeta dacă vor fi loviți. Până la urmă cred că trebuie analizat ca un discurs politic”, a declarat analistul politic care a mai adăugat că, „din nefericire pentru noi toți” discursul are loc „pe fondul înăspririi cursei înarmărilor”.

„După creșterea prețului la petrol Rusia va avea și mai multe resurse pentru modernizarea arsenalului militar, inclusiv cel nuclear. Sigur, în lumea de astăzi, Rusia și-a reluat locul de superputere. Doar că nu mai sunt două, cum erau în vremea Războiului Rece, SUA și URSS, ci sunt trei superputeri. S-a alăturat și China”, a precizat Bogdan Chirieac într-o intervenție la România TV.

Deși analistul consideră că mesajul se încadrează deocamdată în sfera politică iar „Vladimir Putin a lansat mai multe săgeți către Statele Unite”, Chirieac subliniază că ceea ce a șocat lumea internațională în discursul președintelui rus a fost intorducerea factorului religios, incompatibil cu ateismul comunismului sovietic. 

„Acest discurs politic militar, dar învelit în această catifea religioasă, ne-a mirat la bătrânul agent KGB, Vladimir Putin. Aici a fost șocul pentru toată opinia publică internațională”, a concluzionat analistul.

Amintim că, vorbind de un posibil război nuclear, Putin a declarat ieri la o conferință că 'agresorul trebuie să înţeleagă că pedeapsa este inevitabilă, că va fi distrus. Iar noi, ca victime ale agresiunii, vom merge în Rai ca martiri. În schimb, ei (agresorii) vor crăpa pur şi simplu, nu vor avea timp nici să se pocăiască'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel