Rusia răspunde unei declarații făcute de Trump: 'Truman, Eisenhower și Kennedy se răsucesc în mormânt'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele american în exercițiu Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook
Președintele american în exercițiu Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook

Prin vocea purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, Federația Rusă a răspuns unei declarații a președintelui american Donald Trump cu privire la faptul că Uniunea Europeană a fost creată pentru a profita din punct de vedere comercial de Statele Unite ale Americii.

Declarația controversată a fost făcută de Trump în urmă cu două zile. Nu este prima oară când Donald Trump face astfel de declarații. Într-un interviu acordat în 2018, Trump a afirmat același lucru.

Tot în urmă cu doi ani, Trump a lansat un nou atac la adresa UE, când în cadrul unui interviu acordat celor de la Fox News a precizat că "Uniunea Europeană face, probabil, la fel de mult rău ca şi China, doar că ea este mai mică".

„Iubim țările Uniunii Europene. Dar UE a fost creată pentru a profita de Statele Unite”, a declarat Trump, în cadrul unui miting electoral care a avut loc în Dakota de Nord, notează Politico. Trump a mai precizat că unii președinți americani nu au realizat acest lucru, menționând că există aliați care nu tratează corespunzător SUA.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, a precizat într-o postare pe o rețea de socializare, citată de Tass, că integrarea europeană s-a realizat în interesul Statelor Unite ale Americii și nu invers.

Potrivit diplomatului rus, foștii președinți americani care au contribuit la nașterea Uniunii Europene ar fi respins declarațiile actualului președinte Donald Trump. Zaharova a mers mai departe și a precizat că 'Truman, Eisenhower și Kennedy se răsucesc în mormânt' după afirmația lui Trump potrivit căreia Uniunea Europeană a fost creată pentru a profita de SUA.

Donald Trump a criticat de-a lungul timpului nu doar UE, dar și aliații din NATO. Președintele american le-a cerut în mod repetat partenerilor din NATO, în special Germaniei, să-şi majoreze cheltuielile de apărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel