Rusia răspunde Ucrainei după ce Poroșenko a cerut ”înghețarea conflictului”

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Războiul din Ucraina
Războiul din Ucraina

Rusia a răspuns declarației președintelui Ucrainei Petro Poroșenko care a vorbit de ”pace” și înghețarea conflictului cu Federația Rusă.

În contextul alegerilor prezidențiale care vor avea loc anul acesta în Ucraina, actualul președinte Petro Poroșenko a declarat că țara sa are nevoie de „pace cu Rusia”, vorbind însă de înghețarea conflictului. 

Poroșenko a atras atenția la Bruxelles că pacea în Ucraina este esențială, oamenii s-au săturat de război și propagandă rusească iar acest subiect trebuie să reprezinte agenda viitorului președinte care va fi de asemenea și comandantul suprem al Armatei, informează UNIAN. Deși în 2016 Poroșenko a respins din start posibilitatea înghețării conflictului, președintele Ucrainei pare să fi revenit asupra acestei idei trei ani mai târziu.

 

Rusia spune că nu se află în Război cu Ucraina

 

Prin vocea lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Rusia a răspuns declarației dată de Petro Poroșenko.

Peskov a subliniat faptul „nu există un război între Rusia și Ucraina” ci „există un război civil în Ucraina” care ar fi fost declanșat de politica autorităților de la Kiev.

Oficialul rus a adăugat că Rusia și Ucraina sunt „două state vecine” și „două popoare frățești”, dar nu și-a ascuns îngrijorările cu evoluția războiului ce se desfășoară în estul Ucrainei. El a acuzat discriminările și măsurile împotriva Rusiei pe care le promovează administrația de la Kiev.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia s-au prăbuşit după anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea în 2014. Războiul dintre Ucraina și şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 10.000 de morţi de la declanşarea sa în 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel