Rusia răspunde testului cu rachetă al SUA. Peskov: Aţi auzit ordinele preşedintelui? Ele au fost date

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării şi alte instituţii au început deja să pregătească un răspuns simetric la testul cu rachetă cu rază intermediară al SUA după retragerea din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF).

Anunțul a fost făcut azi de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că nimeni nu ar trebui să se îndoiască de răspunsul Moscovei.

'Aţi auzit ordinele preşedintelui? Ele au fost date. Desigur', a spus Peskov, întrebat de presă dacă Ministerul Apărării a început să lucreze la măsuri, după ce vineri şeful statului rus a promis un 'răspuns simetric' la recentul test cu rachetă cu rază medie întreprins de SUA.

 

Amplele exerciții militare ale Rusiei nu reprezintă 'răspunsul simetric'

 

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a dorit să facă vreo conexiune între 'răspunsul simetric' şi exerciţiile militare care au început luni în sudul Rusiei. 'Aplicaţiile reprezintă activitatea obişnuită a armatei ruse', a spus el.

Ample exerciţii tactice de stat major au început luni în sudul Rusiei, la care participă peste 8.000 de militari ruşi. 'La aceste manevre participă unităţi şi formaţiuni din trei armate - aeriană, antiaeriană şi marina (Flota Rusiei din Marea Neagră şi flotila din Marea Caspică)', se menţionează într-un comunicat al serviciului de presă al Districtului militar Sud, citat de TASS.

În acelaşi timp, Peskov a dat asigurări că nu există nicio îndoială că ordinul preşedintelui Vladimir Putin privind pregătirea unui răspuns adecvat în legătură cu retragerea SUA din Tratatul INF şi recentele teste cu rachetă vor fi îndeplinite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel