Rusia, prinsă în ”războiul de gherilă” ucrainean. Ultima țintă: O fabrică de componente pentru rachete, de lângă Moscova

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militar ucrainean / 53 separate mehanízovanoí̈ brigade ”Vladimir Monomaha”
Militar ucrainean / 53 separate mehanízovanoí̈ brigade ”Vladimir Monomaha”

Nevoit să-și importe propriul război, Kremlinul se confruntă cu valuri zilnice de atacuri cu dronă. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate mai multe încercări de atac cu dronă asupra țintelor de pe teritoriul Federației Ruse. 

Confruntat cu un dezastru în Ucraina (dacă ne raportăm la așteptările de la începutul invaziei) și cu atacuri constante cu drone ucrainene pe teritoriul rus, Kremlinul se vede nevoit să facă curățenie și în rândul propagandiștilor nemulțumiți.

Trei bloggeri militari ruși au fost arestați după ce au criticat Ministerul rus al Apărării, presupus la ordinul armatei, scrie Institutul pentru Studiul Războiului, referindu-se la postări ale altor bloggeri militari care discutau despre presupusele detenții ale colegilor lor.

Bloggerii militari ruși au susținut că comandantul celei de-a 205-a Brigăzi Separate de Puști Mecanizate  și, posibil, un înalt oficial militar rus, au ordonat contrainformațiilor militare ruse să aresteze trei bloggeri militari ruși care criticaseră recent Ministerul rus al Apărării.

 

 

Lucrurile nu merg așa cum se aștepta Rusia. Se înmulțesc atacurile aeriene asupra țintelor de pe teritoriul rus 

Dronă kamikaze Beaver/Bober

Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate mai multe încercări de atac cu dronă asupra țintelor de pe teritoriul Federației Ruse.

Chiar dacă multe dintre atacuri nu au succes, simplul fapt că forțele ucrainene reușesc să aducă în zona Moscovei drone kamikaze este un mare pas înainte. Iar când atacurile mai și reușesc, așa cum a fost cazul celui de acum o lună de la Uzina de Optică și Mecanică Zagorsk (ZOMZ) de lângă Moscova, asta înseamnă încă un cui bătut în cosciugul Rusiei sovietice, nevoită să-și importe propriul război.

Astfel, în această dimineață presa rusă a relatat despre un incendiu lângă localitatea Lyubertsy, la o fabrică care produce componente electronice pentru rachete. Uzina Electronică Tomilinsky din regiunea Moscova ar produce componente pentru rachetele Kalibr, a scris Anton Gerashchenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, pe Twitter.

Nu există încă o confirmare oficială pentru această informație, dar surse militare au confirmat atacul pentru UPravda. „Operațiunea GUR, totul a avut succes, va continua”, a spus sursa.

La rândul său, tabloidul britanic The Mirror relatează că incendiul de la fabrica de rachete rusă a avut loc după un presupus atac cu dronă ucraineană, deși, mai devreme, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a scris pe Telegram că o dronă care zbura spre Moscova a fost oprită lângă Lyubertsy.

 

Un alt atac cu dronă la Belgorod

 

Regiunea Belgorod din Rusia, care a suferit multe atacuri cu drone în ultimele săptămâni, tocmai a doborât o altă dronă, potrivit guvernatorului regiunii.

”În regiunea Belgorod, sistemul nostru de apărare aeriană a funcționat. Un vehicul aerian fără pilot de tip UAV a fost doborât”, a scris Vjaceslav Gladkov pe Telegram și a adăugat că serviciile de urgență sunt la sol.

”Potrivit primelor date, nu există răniți sau pagube materiale”, a spus Gladkov.

 

Dronele ucrainene au atacat un orașul rusesc Kurchatov, de lângă Kursk

 

Două drone ucrainene au atacat vineri dimineața devreme orașul rus Kurchatov, lângă centrala nucleară Kursk, a declarat guvernatorul Roman Starovojt.

Serviciile de urgență evaluează pagubele suferite de clădirile administrative și de locuințe în cadrul atacului, a scris el în aplicația de mesagerie Telegram.

„Nu există victime”, a spus Starovoit.

El nu a menționat vreo daune potențiale aduse centralei nucleare de la Kursk și nici nu a oferit detalii despre clădirile atacate.

Kurchatov se află la doar câțiva kilometri de centrala nucleară Kursk, construită în epoca sovietică, care are aceleași reactoare ca și centrala nucleară de la Cernobîl, scrie Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel