Rusia pretinde că va dota cu inteligenţă artificială avionul Su-57

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
SU-57
SU-57

Avioanele de luptă de generația a V-a dezvoltate de către Rusia, Sukhoi Su-57 sau (PAK-FA), vor primi inteligență artificială (AI), apropiindu-se de avioanele de luptă fără pilot din generaţia a VI-a, a declarat pentru RIA Novosti şi Sputnik, o sursă din industria aeronautică rusă.

"Există planuri de echipare a avioanelor Su-57 cu un sistem AI care să le aducă mai aproape de o aeronavă fără pilot de generația a șasea", a spus sursa.

Producătorul de aeronave Sukhoi va livra momentan două avioane de vânătoare stealthi către forțele armate ruse, în baza unui contract semnat miercuri, de către  ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la forumul tehnic militar Armata-2018 din Kubinka, lângă Moscova.

Avionul de luptă multirol, care și-a făcut zborul inaugural în data de 29 ianuarie 2010, va avea, de asemenea, arme şi sisteme complet automatizate de control, conform sursei.

Anterior, președintele United Aircraft Corporation, Yuri Slyusar, a declarat că două avioane Su-57 au participat la mai multe operaţiuni militare în conflictul din Siria și au încheiat cu succes toate misiunile.

Costul estimat al avionului de vânătoare este de cca. 50 milioane $, având un fuzelaj construit în mare parte din materiale compozite pentru a fi invizibil pe radar, o viteză de croazieră de 2 Mach, fiind capabil să opereze la o altitudine de până la 20 km şi este caracterizat ca fiind  extrem de manevrabil în luptele aeriene împotriva altor avioane de vânătoare.

Cu toate acestea unii observatori şi experţi militari au criticat acest avion, precizând că motoarele cu care este dotat sunt aceleaşi pe care le gasim şi la avioanele din generaţiile anterioare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel