Rusia pregătește trupe noi pentru războiul din Ucraina. Ministrul apărării a anunțat formarea unei armate de rezervă și a unui corp de armată

Ionel Copcea |
Data publicării:

Președintele rus, Vladimir Putin, a condus, pe 22.06.2023, o întrunire a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care s-a desfășurat în regim de videoconferință. Cu această ocazie, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat că, până la sfârșitul lunii iunie, este planificată formarea unei armate de rezervă. În plus, un corp de armată va fi înființat în viitorul apropiat.

Potrivit precizărilor ministrului, cele două formațiuni vor fi echipate cu peste 3.700 de unități de tehnică militară.

În cadrul întâlnirii cu președintele rus, Serghei Șoigu a menționat că, până în prezent, formarea a cinci regimente care vor face parte din armata de rezervă a fost deja realizată în proporție de 60%.

Șeful Ministerului rus al Apărării a mai adăugat că alte patru formațiuni de voluntari au încheiat contracte cu departamentul apărării, numărul total al acestora ajungând la 20. Potrivit documentelor, voluntarii și familiile acestora beneficiază de sprijin din partea statului în aceleași condiții ca și militarii din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Serghei Șoigu a spus că, de la începutul anului 2023, 114.000 de persoane au fost recrutate prin încheierea unui contract direct cu Ministerul rus al Apărării, iar alte 52.000 de persoane au intrat în serviciul armatei ruse ca voluntari. Numărul mediu de cetățeni care încheie un contract de serviciu militar depășește 1.300 de persoane pe zi.

La sfârșitul anului trecut, șeful Ministerului Apărării a anunțat intenția de a crește dimensiunea armatei ruse de la 1,15 milioane de persoane la 1,5 milioane. În plus, Duma de Stat a aprobat un proiect de lege care prevede o creștere, începând din 2024, a vârstei de încorporare de la 18 la 21 de ani. De asemenea, limita superioară de vârstă pentru recrutarea în armată va fi crescută de la 27 la 30 de ani.

Comentariul autorului: Conducerea politico-militară a statului rus caută metode alternative de creștere a efectivelor Forțelor Armate, pentru nevoile invaziei din Ucraina, încercând să evite un nou val de mobilizare, care s-a dovedit a fi extrem de nepopular în rândul cetățenilor ruși.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat recent că o nouă mobilizare va fi necesară numai în cazul în care se va decide ca trupele ruse să meargă din nou la Kiev. Însă, potrivit precizărilor sale, deocamdată nu este cazul. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel