Rusia pregătește atacuri masive asupra Ucrainei. Informațiile militare ucrainene au calculat numărul de rachete din stocurile Armatei ruse

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sistem Iskander / Foto: ministerul rus al apărării
Sistem Iskander / Foto: ministerul rus al apărării

Potrivit informațiilor militare ucrainene, partea rusă a stocat rachetele pentru a efectua noi atacuri masive asupra infrastructurii critice odată cu debutul sezonului rece. În ultimele luni, Rusia practic a încetat să mai atace teritoriul ucrainean cu rachete de înaltă precizie, folosind în acest scop aproape exclusiv dronele kamikaze.

După cum a anunțat reprezentantul oficial al Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Vadim Skibitsky, complexul militaro-industrial rus a reușit să-și completeze rezervele de rachete de înaltă precizie cu o rază de acțiune de peste 350 de kilometri. Astfel, în prezent, armata rusă deține aproape același număr de rachete ca înaintea invaziei în Ucraina.

În total, informațiile militare ucrainene au calculat 870 de rachete rusești, dar au avertizat că cifrele sunt aproximative, iar Kievul nu dispune de date exacte în acest sens.

Din datele deținute de partea ucraineană rezultă faptul că armata rusă are:

  • 165 de rachete de croazieră de tip Kalibr (cu bazare navală),

  • 160 de rachete Kh-101, Kh-555 și Kh-55 (cu bazare aeriană),

  • 290 de rachete Iskander-M și Iskander-K (cu bazare terestră).

De asemenea, aceasta mai dispune de 80 de rachete hipersonice Kinzhal și 150 de rachete Kh-22 și Kh-32 întrebuințate de bombardierele cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3.

Trebuie remarcat faptul că, în pofida sancțiunilor impuse de către Occident, industria rusă a atins un nou nivel de producție de rachete, care permite stocarea acestora. În această vară, Skibitsky a spus că Rusia și-a mărit volumele de producere a rachetelor de 3-4 ori.

În general, la Kiev, după ce au fost numărate rachetele rusești, predomină concluzia că, odată cu apariția vremii reci, ar trebui să se aștepte atacuri masive cu rachete asupra infrastructurii critice. În același timp, se estimează că Rusia nu va avea prea mult succes, deoarece Ucraina se pregătește să facă față acestei situații.

Comentariul autorului: Un avertisment similar privind pregătirea Rusiei pentru executarea unor atacuri masive asupra infrastructurii critice a Ucrainei a fost lansat recent și de către Serviciul de informații militare din cadrul Ministerului britanic al Apărării.

Într-un raport postat pe site-ul Ministerului Apărării pe 27.10.2023, analiștii militari britanici au semnalat faptul că bombardierele grele aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din Rusia nu au mai executat lovituri aeriene cu rachete de croazieră asupra Ucrainei de mai mult de o lună, ceea ce reprezintă cea mai lungă pauză înregistrată de la începutul conflictului.

Londra a sugerat faptul că armata rusă a redus frecvența loviturilor pentru a-și reface stocurile aflate în scădere de rachete de croazieră Kh-101 (AS-23). De asemenea, Ministerul britanic al Apărării a anunțat o prognoză conform căreia armata rusă intenționează să întrebuințeze toată muniția nou produsă pentru lovituri ale Aviației cu rază lungă de acțiune asupra infrastructurii energetice a Ucrainei în timpul iernii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel